Andy McCoy Turun Linnateatterissa 10.3.2022 -osa 5

Andy ja Sofia Linnateatterissa Turussa 10.3.22.

Andy hallitsee hienosti kitaransa. Vakuutuin tästä jo Kårenin keikalla 1992 tapahtuneen erikoisen kohtauksen jälkeen. Konsertin alussa Andy käveli lavalle voimakkaasti hoiperrelen ja tuolille noustessaan hän oli vähällä pudota. Tässä vaiheessa valtaosa yleisöstä varmaankin ajatteli että konsertista oli tulossa suuri fiasko. Mutta ihme ja kumma: kun Andy tarttui kitaraan syttyi hänessä jokin lamppu, sillä päihtymistilasta huolimatta Andyn soittamana Van Morrisonin  Gloria  kuulosti todella hienolta! Vähän samanlainen tilanne oli Linnateatterissa 2022. Andyn jutut ja olemus antoivat ymmärtää ettei mitään kovin hyvää olisi tulossa. Toisin kuitenkin kävi, sillä kun Andy pääsi vauhtiin soitossaan olivat otteet varmoja, ajoittain jopa taiturimaisia. Ongelma oli kuitenkin laulu, joka kuulosti aika hirveältä. Andylla oli paljon duettoja Sofian kanssa ja se vain lisäisi kiusallista oloa lauluosuuksien suhteen, koska Sofian ääni on kuulas ja yltää korkealle ja hänen säveltajunsa on erinomainen. Niinpä hän koko ajan joutui pinnistelemään sen suhteen miten Andy soitti ja lauloi, koska ilmeisesti Andykään ei tietänyt miten hän tulisi laulamaan minkin kohdan.  Siksi duetto-osuudet eivät toimineet lainkaan. Sen sijaan ne osuudet, joissa Sofia lauloi ja Andy vain soitti kuulostivat hienoilta eli Sofia olisi päässyt heittämällä jatkoon  Voice Of Finlandissa . Andyn osalta konsertin parasta antia oli hänen flamenco-osuutensa jonka tosin se aikaisemmin mainittu häirikkö osittain pilasi.           

Text and Photo Harri Huhtanen 2022       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s