MIKE PINDER (1941-2024)  – osa 1

Mike Pinder on varmaan Moodyjen suurin tuntematon tekijä, joten katson aiheelliseksi tässä artikkelissa valottaa sitä miksi Mike Pinder oli niin tärkeä klassiselle Moody Bluesille.

Mike työskenteli jo vuonna 1962 Streetly Electronics – yhtiössä joka toi Englantiin Mellotroneja. linkin avulla näette mikä on Mellotron:

https://fi.wikipedia.org/wiki/Mellotron

Mike oli siis ensimmäisiä muusikkoja Englannissa joka osasi Melltronin teorian ja käytön. Niinpä hän tutustutti Beatlesit tähän laitteeseen ja niinpä Beatlesit alkoivat  vuonna 1965 käyttää Mellotronia  joissain levytyksissään.

Moody Blues perustettiin vuonna 1964 ja Mike oli jo silloin bändin musiikillinen johtaja. Hän kutsui Justin Haywardin bändiin vuonna 1966 kun Denny Laine lähti bändistä.Hayward onkin muistellut lämmöllä Mikea, jonka hän myöntää olleen tavallaan Moodyjen johtaja sen klassisen kauden eli vuosien 1967-1978 aikana. Mike ei kuitenkaan halunnut lähteä vuoden 1978 kiertueelle ja bändi tulkitsi sen eroilmoitukseksi ja hankki bändille uuden kosketinsoittajan.

Kuunneltuani nyt useamman viikon ajan Moodyjen levyjä olen sitä mieltä että bändin suurin virhe oli erottaa Pinder. Vaikka Hayward ja Lodge olivat erinomaisia laulujentekijöitä niin Pinderin lähdön jälkeen ei Moodyjen musiikki enää tavoittanut sitä maagisuutta mikä siinä oli ollut vuosina 1967-1972.

Harri Huhtanen 2024               

Jätä kommentti