MAN: Be Good To Yourself At Least Once A Day (1972)

Albumin kappaleet: C’mon 11:03 / Keep on Crinting 8:18 / Bananas 9:28  /Life on the Road  7:14

Alkuperäisen vinyylilevyn mukana tuli hauska kartta jossa Wales on erotettu Iso Britanniasta ja kartassa on myös kuvattu sen ajan walesilaisia rockbändejä.

Tämä on häkellyttävän hieno albumi! Olen yllättynyt ja erikoiseksi tämän levyn suuruuden tekee se, että ennen tämän levyn valmistumista bändistä lähti kaksi huomattavaa jäsentä eli kitaristi Leonard ja basisti Ace.  Mickey Jones joutui siis kasaamaan tämän albumin aivan uuden miehistön kanssa. Monilla bändeillä tämä olisi tarkoittanut huonoa lopputulosta, mutta poikkeukselliseksi 1970-luvun Manin tekeekin se, että vaikka jäsenistö koko ajan vaihtui syntyi vuosi toisensa jälkeen toinen toistaan hienompia levyjä.  Mieleeni ei tule ainuttakaan toista bändiä joka olisi pystynyt samaan. Yleensä rajut miehistönvaihdokset lyhyen ajan sisällä johtavat huonoon lopputulokseen.

Jonesin kanssa kitaraduettoja tällä albumilla soittaa Clive John. Kosketinsoittimia soittaa Phil Ryan. Bassossa on Will Youatt ja rummuissaTerry Williams. Avauskappaleessa vierailee legendaarinen Dave Edmunds. Ajan hengen mukaisesti albumin kestoaika on lyhyt eli vain 36 minuuttia. Kappaleet ovat pitkiä eli niitä on albumilla vain neljä. Mutta ne ovat kaikki erinomaisia!  Tämä on harvinaista, sillä yleensä albumeilla on yksi tai useampi keskinkertainen kappale, mutta tällä albumilla musiikki on 100%:sti hienoa kitararokkia. Ei kuitenkaan mitään 1980-luvun tylsää tilutusta, vaan monipuolista bändisoittoa, jossa basisti ja rumpali ja erityisesti kosketinsoittaja  komppaavat erinomaisesti bändin kahta kitaristia.

Man on vähän niin kuin Rolling Stones eli päämääränä ei ole kirjoittaa maailmaa syleileviä filosofisia laululyriikoita, vaan soittaa rokkia joka on 100 %:sti upeaa rokkia ja joka toimii erinomaisesti livenä. Tässä arvosteltava albumi sisältää kapaleita joita Man soittaa vielä nykyäänkin konserteissaan, koska ne ovat kertakaikkiaan upeita myös live-kappaleina.   

UNOHDETTU KLASSIKKO!!!!   *****

Harri Huhtanen 2024

Jätä kommentti