Bob Dylan: Shadow Kingdom 19.7.2021 ! -osa 3

To Be Alone With You Korona-aikana 19.7.2021!

Kun Dylanilta kerran kysyttiin mitä hänen laulunsa tarkoittavat vastasi hän että kuunnelkaa sanoitukset, sieltä löytyvät vastaukset.  Ongelma on vain, että kun Dylan ei kerro mistä hänen laulunsa kertovat, ollaan usein samassa tilanteessa kuin kuuluisan profeetan Nostradamuksen  kohdalla eli sanoitukset ovat monimerkityksellisiä ja tilanteesta  ja kuulijasta riippuen ne helposti saavat erilaisia merkityssisältöjä. Tässä Shadow Kingdom -konsertissa muutamat Dylanin vanhat klassikot tuntuivat saavan aivan uudenlaisia merkityssisältöjä ja lisäksi Dylan oli muuttanut alkuperäisiä sanoituksia: joissain kappaleissa vain vähän, joissa yllättävän paljonkin.  Ilmeisesti rajuimman uudelleenkirjoituksen  on läpikäynyt Nashville Skyline (1969) -albumin “kevyt” kappale To Be Alone With You jota Dylan ei ole esittänyt kertaakaan livenä 16 vuoteen (viimeisin kappaleen live-esitys on vuodelta 2005). Nyt kuulosti siltä että kertosäettä lukuunottamatta kappale oli kokonaan uudelleenkirjoitettu. Tein vertailun lyriikkakirjoihin ja myös bobdylan.comin lyriikoihin ja tulos oli aika hämmästyttävä! En siteeraa tähän kokonaan uutta sanoitusta (koska se on aika pitkä), vaan lähinnä sen kriittisen osan jossa (ainakin minun mielestäni) Dylan kommentoi nykyistä Korona-aikaa:

I know you’re alive / and I’m too

My only desire / is to be alone with you

Even for just an hour

In a castle high / in an irony tower

Some people don’t get it / they don’t have a glue

They don’t know what it is / to be alone with you       

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s