Genesis: Selling England By The Pound 1973 – osa 5

GENESISrainbow1973

Alkuaikojen Genesis on ollut bootleg-levyjen valmistajien suosiossa, koska Genesiksen legendaarisia 1970-luvun alkuvuosien konsertteja ei ole vieläkään julkaistu virallisina versioina. Nyt kun progressiivinen rock 2000-luvulla on taas uudestaan noussut suosioon, on syytä olettaa että tulevaisuudessa pääsemme nauttimaan  näistä alkuvuosien Genesis -konserteista myös ihan virallisina versioina.    

Vuonna 1973 Genesis oli kovassa iskussa. Edellisenä vuonna bändi oli tehnyt yli 200 keikkaa! Lisäksi bändi, joka oli enimmäkseen ensiintynyt vain kotimaassaan Englannissa, pääsi lopultakin  USA:n kiertueelle, joka oli menestys.  Genesiksen jatkuvan, intensiivisen keikkailun ansiosta suuri yleisö alkoi vihdoinkin huomata heidät.  Vuoteen 1973 tultaessa Genesis oli saavuttanut kaupallista menestystä ainoastaan Belgiassa ja Italiassa.  Genesiksen toinen levy, Trespass (1970) oli menestynyt jälkijättöisesti Belgiassa  ja Foxtrot (1972) Italiassa. Molemmat levyt olivat nousseet listaykkösiksi, mutta myyntiluvut olivat jääneet vaatimattomiksi.

Toukokuusta elokuuhun 1973 Genesis valmisteli tulevaa Selling England By The Pound (SEBTP) -levyään, joka julkaistiin lokakuussa. SEBTP oli menestys, sillä se nousi Englannin listalla sijaluvulle 3 ja bändin tulevaisuutta ajatellen ehkä vielä merkityksellisempi asia oli levyn nousu USA:n Bilboardin listalle sijaluvulle 70.  Bändin neljä aikaisempaa levyä kun eivät olleet sijoittuneet lainkaan Billboardin listalla.

SEBTP on levy jota on myyty tasaisesti vuosikymmenien ajan ja sitä tullaan myymään varmaan vielä vuosikymmeniä tästä eteen päin, koska albumi on niin laadukas.

 Harri Huhtanen 2019          

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s