MAUSTETYTÖT -osa 2

maustetytötkaisa

Maustetyttöjen bändinimeä on pidetty huonona. Minusta se on hauska, sillä sehän on käännös maailmankuulun Spice Girls -yhtyeen nimestä. Oletan että kyseessä on suomalainen vitsi, koska  alkuperäiset spaissarit olivat pirtsakka angloyhtye, joka teki duurivoittoista upbeat-bailumusiikkia. Suomalainen Maustetytöt taas nojaavat enemmän Leevi and The Leavings -perinteeseen eli melodisuuteen, kalevalaiseen riimittelyyn ja kaihomielisyyteen.

Joku voisi ilkeämielisesti väittää että yhtye iskee PMMP:n jättämään markkinarakoon. Bändeillä on yhteisestä kuitenkin vain se, että kyseessä on nuorten naisten muodostama duo. Kaisa Karjalaisen tekstit ja niiden sovittaminen melodioihin on kuitenkin parhaimmillaan jotain todella hienoa!  Kyse ei ole pelkästään riimittelystä, vaan siitä että teksti sulautuu melodiaan uskomattoman hienolla tavalla. Harvoin lauluissa kuulee näin sointuvaa suomenkieltä!
Sanoituksissa tavutukset sanojen sisällä ja niiden välillä sointuvat poikkeuksellisen hienolla tavalla.

Lyhyt kylmä kesä pitkään kylmään talveen jälleen kääntyy
Pari nistiä Hesarille joka vuosi jäätyy
Mä en unta varmaan saa
haudassakaan

Bändi ei matki Leeviä eikä PMMP:tä, vaan heillä on ihan oma juttunsa. Odotan mielenkiinnolla bändin toista albumia, jonka on luvattu ilmestyvän jo tänä Korona -vuonna.

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s