PETER GREEN ja JOHN MAYALL – osa 1

petergreenandmayall1967

Elokuussa 1965 Englannin kuuluisin bluesartisti John Mayall joutui pulaan kun hänen huippukitaristinsa Eric Clapton karkasi mitään asiasta ilmoittamatta Kreikkaan. Mayall laittoi  Melody Makeriin ilmoituksen siitä että tarvitsi uuden kitaristin. Vastauksia tuli paljon ja Mayall testasi useita kitaristeja suoraan live-keikoilla. Hän ei ollut heihin tyytyväinen. Sitten eräänä iltana Lontoon The Flamingo -klubilla Wardour Streetilla  17-vuotias Peter Green marssi hänen puheilleen ja väitti soittavansa paremmin kuin kukaan koesoitossa olleista kitaristeista. Mayall antoi hänelle tilaisuuden ja oli tyytyväinen Peteriin ja palkkasi hänet. Tosin siinä vaiheessa pesti jäi lyhyeksi, koska yhtä yllättäen kuin Clapton oli kadonnut palasi hän jo kahden viikon lomailun jälkeen ja ilmoitti olevansa halukas jatkamaan Mayallin bändissä. Clapton oli jo silloin erittäin tunnettu ja arvostettu, joten Mayallin oli pakko lopettaa Peterin pesti bändissään.

Peter soitti vähemmän nimekkäissä bändeissä loppuvuodesta 1965 kesään 1966, mutta sitten kävikin niin että kesäkuussa 1966 Eric Clapton todella erosi Mayallin Bluesbreakerseista.  Miehet muistelivat tapahtumia myöhemmissä haastatteluissa.

John Mayall: Peter palasi bändiin ja jatkoimme siitä mihin hänen kanssaan jäimme.

Peter Green: Törmäsin John MayaIiin ja hän kertoi  että Eric Clapton aikoi perustaa Cream -yhtyeen Ginger Bakerin and Jack Brucen kanssa. Mayall kysyi haluaisinko jatkaa hänen kanssaan ja saada vähän kokemusta.

John Mayall: Peter oli aluksi vähän epäilevä tarjoukseni suhteen, koska hänelle oli juuri tarjottu töitä Amerikkaan kiertueelle lähtevän Eric Burdonin kiertuebändissä.  Peter halusi Amerikkaan, mutta ei ollut yhtä kiinnostunut Burdonin musiikista kuin bluesin soittamisesta, joten hän suostui jatkamaan minun kanssani.

Harri Huhtanen 2020

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s