TOP10 Lokakuu 2008

Alla lokakuun 2008 TOP10 albumilistani:

113306-c

ALBUMILISTA 10

01.(-)  PINK FLOYD: The Dark Side Of The Moon (1973) (RE, 2kk)
02.(2)  BOB DYLAN: Modern Times (2006) (6kk)
03.(-)  PINK FLOYD: The Division Bell (1994) (RE,2kk)
04.(-)  PINK FLOYD: Wish You Were Here (1975) (RE, 3kk)
05.(-)  PINK FLOYD: Meddle (1971) (UUSI)
06.(3) ROGER WATERS: Amused To Death (1992) (5kk)
07.(-)  PINK FLOYD: Atom Heart Mother (1970) (UUSI)
  08.(-)  PINK FLOYD: A Saucerful Of Secrets (1968) (UUSI)
  09.(-)  PINK FLOYD: Ummagumma (1969) (UUSI)
  10.(-)  RICHARD WRIGHT: Wet Dream (1978) (UUSI)

Ihminen harvoin miettii jalkojaan, mutta jos yllättäen menettäisi esim. toisen jalkansa, huomaisi kyllä varsin nopeasti jalkojen todellisen merkityksen! Sama pätee ylivaatimattoman Richard Wrightin (1943-2008) suhteen. Hänen osuutensa Pink Floydin soundissa oli samanlainen itsestäänselvyys, asia jota kukaan ei vaivautunut hänen eläessään pohtimaan, mutta kuten Gilmour hienosti muistosanoissaan totesi: ”sen (Wrightin luoman soundin) merkityksen huomaa vasta sitten kun se puuttuu”.

richard_wright__pink_floyd__by_deragon1030-d8t817eOlen viime viikkoina kuunnellut koko Pink Floydin tuotannon uudestaan yrittäen auditiivisesti hahmottaa Wrightin todellista osuutta Floydin mestariteoksissa ja jos joku ihmettelee millä perusteella yllä oleva lista on laadittu, niin voin kertoa, että kyseessä on puhtaasti Wrightin kunniaksi laadittu MUISTOLISTA. Tämä selittää myös sen ,että albumit ovat eri järjestyksessä kuin mihin ne pitäisi sijoittaa ko. levyille antamieni kokonaispisteiden perusteella. Erittelevä uusintakuuntelu paljasti aika hätkähdyttävällä tavalla, miten keskeisessä asemassa näennäisesti täysin taustalla musisoinut Wright todellisuudessa oli monilla Pink Floydin varhaiskauden levyillä, juuri niillä levyillä joita rakastan eniten!

Menetetyn jalan voi korvata proteesilla, muttei proteesi koskaan ole sama kuin oma jalka. Gilmour ja Waters voivat vielä joskus palata tekemään yhteistyötä Pink Floyd nimellä, mutta luulen, että Pink Floyd magia on iäksi kadotettu. Ikävä tunnustaa itselleen, mutta se Pink Floyd jota aikanaan rakastin kuoli Wrightin mukana.

Harri Huhtanen 2008

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s