ZARA LARSSON: ruisrock 2017 – miksi hermostua yhdestä vessapaperirullasta?

Zara_Larsson2008
10-vuotias Zara voittaa Talent-kilpailun vuonna 2008!

ABBAN jälkeen ruotsalaisilla on ollut etulyöntiasema uusien skandinaavisten artistien rekrytoinnista globaalisesti. 1990 -luvulla ruotsalaisilla oli useampi artisti, jotka myivät yli 10 miljoonaa levyä globaalisti. Luku on nykyään, streemausaikana, täysin käsittämätön. Kukaan artisti ei enää voi edes unelmoida sellaisista fyysisten äänitteiden myyntiluvuista.

Myös 2000-luvulla Ruotsista on tullut useita lahjakkaita pop-artisteja, jotka ovat yrittäneet valloittaa maailmaa, mutta vaikka he ovat olleet kauniita ja lahjakkaita, ei homma ole ollutkaan enää yhtä yksinkertaista kuin 1980- ja 1990-luvuilla.

Tällä hetkellä Ruotsin kuumin pop-artisti on 20-vuotias Zara Larsson, joka voitti jo 10-vuotiaana kykykilpailun Ruotsissa. Zara esiintyi kesällä 2017 Turun Ruisrockissa.

Voi olla että Zara on itsekin vähän yllätynyt miten nopeasti hänen suosionsa on kasvanut, sillä kevään 2017 jälkeen hän ei ole enää päivittänyt Facebook, Twitter ja Instagram -tilejään. Ruisrockin 2017 jälkeen ei siis näyttäisi olevan mitään viestejä, ei edes hänen virallisella nettisivullaan, jossa viimeinen päivitys on tehty vuonna 2016!

Zararuisrock2017Ruisrockissa kesällä 2017 Zara esiintyi maailmantähden elkein ja tavallaan se on hyvä, koska hänellä on hyviä kappaleita ja hän on erittäin lahjakas, mutta TV:stä tulleessa jälkitaltioinnissa minua kyllä harmitti se että kun joku idiootti yleisöstä yritti heittää Zaraa vessapaperi -rullalla, niin siitä Zara suivaantui niin pahasti että hän poistui lavalta ja palatessaan piti lyhyen saarnan siitä että jos vielä joku heittää jotain keskeyttää hän konsertin. …….siis mitä? ………       Jos 19 999 kuulijaa käyttäytyy hyvin ja diggailee artistin musiikkia ja jos se yksi heittää vessapaperirullalla Zaraa, niin hän polttaa päreensä ja uhkaa keskeyttää konsertin?!  YLE nauhoitti ja lähetti konsertin koko Suomen kansalle ja tuo Zaran vihanpurkaus on nyt siis virallisesti dokumentoitu. Ei hyvä juttu. Tosin tuon voi laittaa nuoruuden ja kokemattomuuden piikkiin. Mutta tärkeämpi kysymys on tuleeko Zarasta globaali megastara, joka on joskus uransa alkuaikoina esiintynyt myös Turussa vai päätyykö hän sinne kymmenien lahjakkaiden blondien ”hautausmaalle”, jossa on häntä vastassa toinen toistaan lahjakkaampia ja kauniimpia blondeja, jotka vaan syystä tai toisesta eivät koskaan sitten lyöneet itseään lopullisesti läpi kansainvälisillä markkinoilla.

Harri Huhtanen 2018        

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s