ASEMA, TURKU

asema-rauhank17  ASEMA, TURKU

Rauhankatu 1,  Turku
asematurku@gmail.com
http://asematurku.fi
https://www.facebook.com/pg/asematurku

Avoinna: ma- pe 12-18, la 13-16

Tarkastuspäivämäärä   Ti 5.12.2017

Asema levyliike on perustettu jo 2012. Se sijaitsi aikaisemmin Läntisellä Pitkälläkadulla Puolalanpuiston takana. Kävin liikkeessä ensimmäisen kerran muistaakseni joitain vuosia sitten.  Tuolloin en vielä ottanut liikettä mukaan arvostelusarjaani, koska levyjä siellä oli niin vähän ja valikoimissa ei tuohon aikaan ollut muistaakseni lainkaan rokkia. Loppuvuodesta 2016 Asema muutti korttelin toiselle puolelle osoitteeseen Rauhankatu 1 eli aivan Puolanpuiston kylkeen.  Uusi liiketila on jonkin verran suurempi kuin edellinen, mutta edelleen neliöitä on aika niukasti, ehkä tuollaiset 30m2. Hallitsevina genreinä liikkeen levyvalikoimissa ovat Soul, Funk, Hiphop, Jazz, Reggae, Punk sekä kotimaiset pienlevy-yhtiöiden julkaisut. Valikoimat ovat monipuoliset, mutta niukat, sillä edelleen levyjä on esillä vain joitain satoja. Hintataso yllättää erittäin positiivisesti, jopa niin että se panee miettimään missä kunnossa levyt oikein ovat.  Valikoimissa on runsaasti LP:eitä, joiden hinta vaihtelee välillä 1-5 euroa eli reippaasti alle Helsingin hintatason.  Tällä kertaa liike pääsee sarjaani mukaan, koska nyt valikoimista löytyy myös jotain rocklevyjä ja muutamat niistä ovat jopa hyvin mielenkiintoisia.  Ostan harvinaisen 1960-luvulla äänitetyn Steppenwolfin live-albumin, lisäksi löytyy Gloria Gaynoria, Billy Prestonia, Dionne Warwickiä ja yksi Roxy Musicin LP jota minulla ei vielä ole. Nämä maksavat yhteensä vain 12 euroa!  Tämä on siis ehdoton halpuutusennätys! Mutta kuten vanha sanonta sanoo: “ei ole ilmaisia lounaita”. Kotikuuntelussa totean että Yksi Steppenwolf  LP:n naarmuista on niin syvä, että vinyylisoittimen neula ei pääse siitä yli, vaan kyseinen kappale on kuuntelukelvoton. Myös Roxy Music rätisee ja ritisee ja naksuu ehkä turhankin paljon.  Myös levykotelot vaativat korjaustoimenpiteitä, koska osa levykansista on irronnut liimaliitoksistaan, mutta se on helposti korjattavissa. Samaten pölyt saa pois levynhoitovälineillä, mutta tuo Steppenwolfin syvä naarmu jää vähän harmittamaan, koska levy kokonaisuutena on todella kovaa kamaa eli olisi ollut kiva, jos se olisi ollut kuunneltavissa alusta loppuun ilman että täytyy välillä uudelleen asemoida levysoittimen äänivarsi. Omistajalle ostoksen tehdessäni totesin, että kerrankin liike jossa levyjen hinnoista ei tarvitse tinkiä. Kysyin myös miksi heillä on niin vähän rokkia myynnissä, johon mies vastasi että “muut liikkeet kyllä hoitavat sen sektorin” minkä tulkitsin tarkoittavan sitä ettei hän pahemmin arvosta perinteistä rokkia. Ostamani levyt olivat musiikillisesti laadukkaita ja mielenkiintoisia ja ennen kaikkea erittäin edullisia. Niinpä koko käynnistä jäi ihan hyvä fiilis enkä lähde palauttamaan viallisia levyjä, koska hinnat olivat sitä luokkaa, että sellaisilla hinnoilla levyjä ostetaan aina omalla vastuulla.

Pisteytys:

  1. Tuotevalikoima 0.5 (max 2)*
  2. Tuotteiden hinta‑laatusuhde 1.5** (max 2)
  3. Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0.5 (max 1)
  4. Henkilökunnan palveluasenne 0.5 (max 1)

*rocklevyjen vähäinen määrä pudottaa pistelukua.
**hintojen osalta pisteluku olisi ollut 2, mutta koska levyt ovat aika huonokuntoisia joudun   pudottamaan pistelukua.

Kokonaispisteet: 3 / 6.     Sanallinen arvio:  Tyydyttävä   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s