Procol Harum: Live At The Union Chapel (2004)

Uskokaa tai älkää, Procol Harum -niminen bändi toimii edelleen. Tosin siitä on tullut yhä selkeämmin Gary Brookerin säestysryhmä. Olen nyt yön varhaisina tunteina katsellut ja kuunnellut bändin uutta DVD:tä Live At The Union Chapel (2004). Tavallaan ikävää, että niin monet 1960/70 -luvun loistavat bändit eivät aikanaan päässeet tekemään konserttielokuvia. Väistämättä näissä 2000-luvun julkaisuissa on siksi sellainen salvo_union-chapel-coverlämmittelyn maku. Brooker laulaa edelleen yhtä hyvin kuin silloin joskus, mutta bändi ei ole enää sama. Minulle Procol Harum on edelleen se ryhmä, joka 1960/70-luvulla levytti muutamia upeita albumeja. Se oli kuuntelumusiikkia. Nytkin kun aluksi katselin tätä DVD:tä, ei se oikein innostanut, mutta kun siirryin toiseen huoneeseen kirjoittamaan ja laitoin kuulokkeet päähäni, niin musiikki alkoi kuulostaa paljon paremmalta! Procol Harum ei sovi MTV-formaattiin. Yksinkertaisesti tämä bändi ei ole visuaalinen, vaan auditiivinen. Parhaimillaan Procol Harumin musiikki on KUUNNELTUNA. 

Harri Huhtanen 2006

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s