HIPPIE SHAKE RECORDS, HELSINKI

o

03 HIPPIE SHAKE RECORDS, HELSINKI
http://www.hippieshakerecords.com/
hippie.shake@pp.inet.fi
Hämeentie 1
00530 Helsinki
Puh. 09 – 701 2421
Avoinna: Ma-Pe 11 – 18, La 11 – 15

Tarkastuspäivämäärä Pe 25.4.2014

Kun Kallion perukoilta jatkaa matkaansa Kolmannelle Linjalle ja kääntyy Hämeentien kohdalla oikealla ja vilkaisee kadun toiselle puolelle, tulee näkyviin Hippie Shake Records -liike. Tämä oli perjantaisen tarkastuskierrokseni viimeinen kohde, sillä kello oli jo vähän yli 16 ja tässä vaiheessa divarien sulkemisajat jo lähestyivät. HSR tosin on auki klo 18 saakka arkisin, joten sain tutustua liikkeeseen ihan rauhassa. HSR teki heti kättelyssä vaikutuksen sillä että arviolta noin 20 m2 liiketila on oli levyhyllyjen asettelun kannalta hyvin suunniteltu. Levyt olivat selkeässä aakkosjärjestyksessä eikä hyllyjä oltu ahdettu liian täyteen eli vinyylien selailu onnistui mainiosti. Kokonaisuutena ja keskiarvoisesti vinyylien hinnat oli varsin kohtuullisia, tosin vaihtelua oli paljon eli joistain harvinaisuuksista pyydettiin ”maltaita”. Valikoimat olivat erinomaiset ja siksi ostettavien levyjen pinoni alkoi nopeasti kasvaa. Löysin kokoelmieni täydennykseksi useamman mielenkiintoisen Mott The Hooplen, Ian Hunterin ja Peter Hammillin albumin – vain muutamia nimiä mainitakseni.

HSR poikkesi aikaisemmin päivällä tarkastamistani liikkeistä myös siinä, että siellä kävi ”kuhina”, uusia asiakkaita lappasi ovesta sisään tasaisena virtana ja jossain vaiheessa tarkastukseni aikana siellä oli samanaikaisesti ainakin 6 asiakasta. En voi tietenkään tietää onko liikkeessä yhtä vilkasta aina, mutta tuon oman käyntini aikana vakuutuin siitä, että kun Helsingissäkin jossain vaiheessa alkaa vinyylidivarien pudotuspeli, ei HSR varmaankaan ole siinä kisassa ensimmäisten joukossa tippumassa. Valitsin HSR:stä niin ison pinon levyjä, että tunsin olevani oikeutettu ”paljousalennukseen”. Nuori myyjä aluksi nikotteli pyytäessäni alennusta ja laski pitkään ja hartaasti edestakaisin levyjä ja lopulta lupasi alle 5% alennusta. Kerroin että muualta olin tämän tyyppisistä ostoksista saanut 10%:n alennuksen ja huomatessaan tyytymättömyyteni kaveri alkoi taas laskea levyjen hintoja, vaikka oli ne jo pariin kertaan laskenut ja lopulta päätyi antamaan 7,5% alennusta ja tyydyin siihen. Sen jälkeen jouduin odottamaan vielä ainakin 10 minuuttia, koska kaveri kirjoitti käsin paperille jokaisen myydyn levyn nimen! Tämä vähän kummastutti.

Asiakaspalvelu oli ystävällistä, mutta myyjä oli koko ajan kovin epävarman tuntuinen, ikään kuin olisi ollut harjoittelijana paikassa. Kokonaisuutena HSR on kuitenkin varsin hyvä vinyylidivari, sillä tuotevalikoima on monipuolinen, pieni liiketila on hienosti käytetty hyväksi ja hinnat ovat kohtuulliset eli rahastuksen makua en tuotteissa havainnut.

Pisteytys:
1. Tuotevalikoima 1.25 / 2
2. Tuotteiden hinta-laatusuhde 1.25 / 2
3. Tuotteiden asettelu ja liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0.75  / 1
4. Henkilökunnan palveluasenne 0.50  / 1

Kokonaispisteet: 3.75 / 6

Sanallinen arvio: MELKO HYVÄ

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s