The Doors Helsingin Kulttuuritalolla 26.6.2007! -Take 1

Helsingin Kulttuuritalo valmistui 1958. Monet legendaariset artistit mukaan lukien Led Zeppelin ja Jimi Hendrix ovat esiintyneet siellä vuosikymmenien varrella. Talon historiaa voi opiskella täältä:   http://kulttuuritalo.fi/tietoa-talosta/talon-historia/

Johdanto: Tämän jutun otsikko on tietysti valheellinen ja tavoittelee ILTA-SANOMIEN lööppimeininkiä. Totta on kuitenkin se, että tuollainen keikka järjestettiin ja soittamassa oli sentään kaksi alkuperäistä Doors -miestä. Lisäksi kuultiin aika monta, aika hyvää versiota alkuperäisisistä Doors biiseistä. En silloin vuonna 2007 tiennyt ,että se oli ensimmäinen ja viimeinen Doors-konserttini, sillä 2013 Manzarek kuoli ja nyttemmin bändistä ovat elossa enää rumpali ja kitaristi, jotka näillä näkymin eivät ole lähtemässä tekemään yhteistyötä.

Ennakkouutinen konsertista KALEVASSA vuonna 2007:   The Doorsin alkuperäisjäsenistä koottu bändi saapuu esiintymään Helsinkiin. Riders On The Storm soittaa The Doorsin hittejä kesäkuun 26. päivänä Kulttuuritalolla. Yhtyeen perustivat viisi vuotta sitten The Doors -miehet Ray Manzarek ja Robby Krieger. Mukana ovat Fuelista tuttu laulaja Brett Scallions, basisti Phil Chen ja rumpali Ty Dennis.  Yhtyeen musiikki perustuu The Doorsin hitteihin ja esiintymisiä on ylistetty uskomattomiksi. Tänä vuonna tuli täyteen 40-vuotta siitä, kun Venice Beachilta kotosin olevan The Doorin debyyttialbumi julkaistiin. Helmikuussa 2007 The Doors palkittiin Lifetime Achievement Grammy Awardilla ja yhtye sai oman tähden The Hollywoodin Walk of Famelle. Konsertti pidetään Helsingissä Kulttuuritalolla. 47 euron hintaiset liput tulevat myyntiin Lippupalveluun tiistaina 22. toukokuuta.

(Kuvassa vasemmalta oikealle: rumpali Dennis, laulaja Scallions, kosketinsoittaja Manzarek, kitaristi Krieger, basisti Chen)

10_9_09_doors_backstage_kabik-721-570”Hupsista! Kohta viisi vuotta on kulunut keikasta ja se arvostelu on edelleen kirjoittamatta! Enkä taida kirjoittaa sitä nytkään.  Eilen kuitenkin, uutta Doorsien konserttilevyä kuunnellessani, keikka palasi taas muistiini ja päätin että perinteisen keikkarvostelun sijaan voisinkin laittaa tänne sellaisia ”snipettejä” eli pieniä muistikuvia sieltä sun täältä.
Tässä tulee siis yksi niistä…

Asuin Presidentti hotellissa, lähellä Rautatieasemaa ja Kampin keskusta. Yllätykseni oli todella suuri kun hotellin ulko-ovella, taksia odotellessani, huomasin ,että aivan viereeni seisomaan tulivat legendaariset Doors -miehet kosketinsoittaja Ray Manzarek ja kitaristi Robby Krieger! En todellakaan tiennyt ,että he asuivat samassa hotellissa! Olin valinnut Presidentin, koska siellä oli erittäin edullinen kesätarjous, täysin hämärän peitossa minulle oli miksi he olivat päättäneet majoittua samaan hotelliin, tuskin heillä rahat niin tiukassa olivat että he kesätarjousten perässä juoksivat! Ehkäpä hotellin nimi kuulosti heistä niin hienolta, että he olivat siksi valinneet sen.

doorsMinulla ei ollut mukanani yhtään Doors-vinyyliä eli en voinut pyytää miehiltä nimmareita ja kun olin ensi hämmästyksestäni toipunut, oli heidän seuraansa jo tunkeutunutkin kaksi nuorta fania, jotka heittivät jotain juttua Manzarekin kanssa. Sitten molemmat autot tulivat. Manzarek ja Krieger, ja taisi siinä olla pari muutakin bändin seurueen jäsentä, nousivat sellaiseen isoon pakettiautoon, jossa oli muistaakseni tummennetut lasit. Minä puolestani nousin ihan tavalliseen taksiin.  Siinä siten köröttelin koko matkan Doors-miesten auton vanavedessä. Kulttuuritalolla taksini pysäköi Doors-miesten auton perään ja laskua maksaessani näin kuinka Manzarek ja kumppanit nousivat autossa ja ulkona heidät piiritti heti parinkymmenen fanin lauma. Kun itse pääsin autosta ulos olivat he jo siirtyneet kulttiksen sisätiloihin.  Siitä jäi vähän epätodellinen fiilis, mutta vaikka en ehtinyt puhua heidän kanssaan on tapaus kuitenkin sellainen mieluisa ”matkamuisto” jota on kiva vaalia!”

Alkuperäinen artikkeli: Harri Huhtanen  2012   

Johdanto-osa: Harri Huhtanen 2016

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s