KINGSTON WALL 1987-94

Lisätietoja Kingston Wallista täällä: https://en.wikipedia.org/wiki/Kingston_Wall

20738565-_uy454_ss454_Kingston Wall on epäilemättä eräs suomirockin unohdettuja suuruuksia, 1990-luvun merkittävin suomalaisbändi, joka valitettavasti ehti julkaista vain kolme albumia ennen hajoamistaan. Vaikka Kingston Wallin musiikki ammensi voimakkaasti 1960-luvun hardrockin ja 1970-luvun progen mestarien tuotannosta oli se kuitenkin innovatiivista ja kokeilevaa. Viimeisellä levyllään bändi yritti kiinnostavalla tavalla yhdistää proge- ja hardrock-vaikutteitaan 1990-luvun konemusiikkiin. Vaikka bändin musiikki oli intensiivistä ja taidokasta, jäi kaupallinen menestys puuttumaan ja niinpä bändi hajosi kolmannen albumin jälkeen loppuvuodesta 1994. Jo seuraavana kesänä lyötiin kirjaimellisesti lopullinen naula bändin arkkuun kun trion luova voimahahmo, kitaristi Petri Walli Intian matkansa jälkeen, 28.kesäkuuta 1995, hyppäsi Töölöön kirkon tornista kuolemaansa.

Harri Huhtanen 2011

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s