TOP 10 Tammikuu 2009

Alla tammikuun 2009 TOP10 albumilistani:

ALBUMILISTA 13
01.(-) BOB DYLAN: The Times They Are A-Changin’ (1964) (UUSI)
02.(1) DAVID GILMOUR: Live In Gdansk (2cd + 2dvd) (2008) (2kk)
03.(3) ROBERT PLANT: Nine Lives (9cd + 1 dvd) (1982-2006) (2kk)
04.(-) NEIL YOUNG: Silver & Gold (2000) (UUSI)
05 (-) ROLLING STONES: Singles Collection, the London years (1963-69, 4 lp) (UUSI)
06.(-) LED ZEPPELIN:II (1969) (UUSI)
07.(6) THE DOORS: Absolutely Live (1969-70, live 2lp) (2kk)
08.(4) JEFFERSON AIRPLANE: Bless Its Pointed Little Head (1969, live) (2kk)
09.(-) QUEEN: A Night At The Opera (1975) (UUSI)
10 (-) KENT: Hagnesta Hill (1999) (UUSI)

Uusi vuosi, uudet kujeet – sanotaan. Yksi kuitenkin on ja pysyy. Bob Dylanin taiteen voima kestää sukupolvelta toiselle, vaikka ”ajat muuttuvat”. TOP10 listalla on taas ollut melkoisesti vaihtoa, tässä kuussa kuusi levyistä on uusia tulokkaita ja ensimmäistä kertaa listalle nousee kolme artistia, joista kustakin muutama sana alla.

Lähes 50 vuotta keikkaillut Rolling Stones ei varmaan paljon esittelyjä kaipaa. Se etten aikaisemmin ole nostanut bändiä listalle ei ole ollut mikään arvovalinta, vaan pikemminkin sattumaa. Vaikka rollarit ovat tehneet hienoja levyjä kaikilla vuosikymmenillä diggailen henkilökohtaisesti eniten heidän klassisia 1960-luvun levytyksiään, joista tähän päätin valita vuonna 1989 julkaistun upean 4lp:n singlekokoelman.

9dd8024128a0d53b43c81010-lQueenia en ole aikaisemmin kelpuuttanut listalle siksi, että vaikka bändi Freddie Mercuryn eläessä oli yksi kovimmista live-akteista ja takuuvarma stadion-bändi, eivät he oikeastaan koskaan onnistuneet tekemään albumia, joka olisi kokonaisuudessaan ollut hieno. Queen-albumien materiaali on kovin epätasaista ja siksi on ymmärrettävää, että Suomessakin kaikkien aikojen myydyin Queen-albumi on bändin Greatest Hits -kokoelma. Queenin parhaat kappaleet olivat keikoilla todella veret seisauttavia mestariteoksia. Minulla on melkein kaikki Queenin studioalbumit ja täytyy tunnustaa, etten ole niitä juurikaan kuunnellut viimeisen 20 vuoden aikana. Bohemian Rhapsody on kuitenkin yksi rockhistorian nerokkaimmista kappaleista ja ehkä juuri sen vuoksi aloin pari viikkoa sitten kuunnella uudestaan albumia, jolle se alunperin vuonna 1975 äänitettiin. Yllätyin iloisesti kun huomasin, että kyseinen A Night At The Opera -albumi on itse asiassa yllättävän hyvä. Ehkäpä joskus vielä innostun kirjoittamaan siitä erillisen jutun.

Kentistä olen kirjoittanut aivan hiljattain omalla otsikollaan kahteenkin viestiketjuun, joten sieltä näette perustietoja bändistä. Vaikka kelpuutin Kentin parhaan levyn vain vaatimattomalle sijaluvulle 10, tekee bändi listalla historiaa siinä mielessä, että kyseessä on ensimmäinen EI -angloamerikkalainen artisti, jonka olen nostanut TOP10 listalleni.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s