Bob Dylan: The Freewheelin’ 1963

bob-dylan-the_freewheelin-500x500Tällä levyllä on erittäin VÄKEVÄ sanoma ja eräitä rockhistorian merkkipaaluiksi luettavia kappaleita, mutta myös muutamia keskinkertaisempia esityksiä.  Lyhyet arviot albumin
” kovista ydinkappaleista” alla:
Blowin’ In The Wind. Aikoinaan kirjoitettiin, että Dylan olisi varastanut tämän sävelmän. En tiedä onko näin, mutta sanoitus on joka tapauksessa hieno, Dylanin lyriikkaa kauneimmillaan. Kiveen hakattu ikiklassikko.
Girl From The North Country. Tässäkin ilmeisesti sävelmä on osittain lainattu, mutta Bobin sovitus, sanoitus ja erityisesti esitys ovat Bobia itseään! Tämä on ollut monen konsertin kohokohta. Olen kuullut kappaleesta varmaan satoja versioita ja tämä on vähän niin kuin All Along The Watchtower, ei tähän kyllästy ikinä! Uskomattoman kaunis kappale! KLASSIKKO.
Masters of War.  Nerokasta ja viiltävää raivoa! Toimii sekä akustisena että sähköisenä. Rockmusiikin kestävämpiä klassikoita.
A Hard Rain’s A-Gonna Fall.  Aivan huikea maailmanlopun profetia. Sanoitus on jotain ainutlaatuista. Kukaan ei koskaan aikaisemmin ollut tehnyt mitään tällaista eikä oikeastaan ole tehnyt myöhemminkään. Rockmusiikin ehdoton klassikko tämäkin.
rr0111-739_lg
Don’t Think Twice, It’s All Right.  Kaunis, herkkä, nostalginen, ylevä, lyyrinen…määreitä voisi keksiä loputtomiin. Tämänkin olen kuullut satoina versioina ja aina vaan kappale kuulostaa yhtä hienolta. KLASSIKKO.

Bob Dylan’s Dream.   Ehkä huonoimmin tunnettu näistä albumin ”ydinkappaleista”, sillä Dylan on esim. The Never Ending Tourin aikana soittanut tätä kappaletta vain muutamana vuonna. Levytetty versio on kuitenkin kerrassaan upea. Loistelias sanoitus. Hieno tunnelma! Nostalgiaa. Viiltävän melankolinen kertomus siitä, miten elämä kuljettaa ystävät erilleen. Totta, mitä suurimmassa määrin. Kaunis, kestävä laulu. Toivottavasti Dylan taas joskus tulevaisuudessa ottaa tämän ohjelmistoonsa.

Myös Corrina, Corrina ja Oxford Town ansaitsevat erityismaininnan.

Freewheelin’ on ainutlaatuinen levy. Se ei ole täydellinen, mutta se on ainutlaatuinen ja sillä on monta KESTÄVÄÄ klassikkoa. Ydinkappaleiden arvo on niin suuri, että levyn puutteiden huomioiminen käy erittäin vaikeaksi.

Ainutlaatuinen levy!    * * * * *

Harri Huhtanen 2006

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s