Led Zeppelin oikeudenkäynti, part 4

Aiheesta aikaisemmin kirjoittamani artikkelit löytyvät Winterluden Rock News (vanhat) -sivuilta päiväyksillä 13.4., 29.4. ja 13.5.2016.

filing-page-1Legendaarinen amerikkalainen rocklehti ROLLING STONE on julkaissut nettisivuillaan Led Zeppelin -oikeudenkäynnistä mm. Jimmy Pagen ja Robert Plantin kuulustelupöytäkirjat ilmeisesti kokonaisuudessaan. Tulostettuna Plantin kuulustelu käsittää 22 printtisivua, mutta selvästi kovempaan ”mankeliin”  joutui Jimmy Page jota asianomistajan lakimies ”hiillosti” ainakin kahtena eri päivänä useita tunteja. Pagen kuulustelu kokonaisuudessaan on printattuna yli 200 sivua pitkä!

Kuulustelu paljastaa mielenkiintoisia yksityiskohtia Stairway to Heavenin kirjoitusprosessista.  Asianomistajan lakimies ei kuitenkaan onnistunut todistamaan että Page olisi käyttänyt introssa Spiritin kappaletta vaikka ne osittain samalta kuulostavatkin.  Kuulustelussa paljastuu kuitenkin mm. sellainen trivia-tieto että Pagella on kotonaan yli 10 000 albumin kokoelma, puolet CD-levyjä ja puolet LP-levyjä. Page myöntää omistavansa Spiritin debyyttilevyn, jolla  kiistanalainen Taurus -kappale on, mutta väittää samalla ettei ole kuunnellut levyä eikä siten ole kopioinut Tauruksen introa.

rs-246143-2-4e1a1568-6c3d-457c-beea-0eb720c77f1fPagen kuulustelu löytyy kokonaisuudessaan täältä:

http://www.rollingstone.com/music/news/read-jimmy-pages-testimony-at-led-zeppelin-stairway-trial-w434064

Ja lopputulos?  Zeppelin voitti. Valittaako asianomistajan lakimies seuraavaan oikeusasteeseen eli jatkuuko tämä tarina?  Vielä sitä ei tiedetä. Aika näyttää…

20160818hh

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s