Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 2

3157162

Pink Floydin The Early Yearsin   ykkösboksin (PFREY1) kakkos-CD:llä on erittäin mielenkiintoinen Tukholman keikan (10.9.1967) nauhoitus, joka on tehty Gyllene Cirkeln jazzklubilla. Boksin esittelyvihossa ei suoraan kerrota kuka nauhoituksen on tehnyt, mutta dsc_0081viimeisellä sivulla on kuitenkin seuraavanlainen maininta: ”Stockholm Material: Anders Lind, Peter Adamsson”.  Muista lähteistä sain selville että nimenomaa Anders Lind olisi äänitteen omistaja.  EMI:n kanssa oli jo aikaisempina vuosina ollut neuvotteluja äänitteen julkaisemisesta, mutta vasta nyt eli vuonna 2016 Lindin äänite ilmestyi virallisesti.  Pieni joukko faneja pääsi kuitenkin kuulemaan tämän historiallisen nauhoituksen kokonaan jo  vuonna 2011 kun Tukholmassa lehdet mainostivat kahta tapahtumaa (3. ja 7.5.2011), jossa alkuperäinen nauha soitettaisiin uudestaan alkuperäisessä paikassa Sveavägen 41 talossa. Tässä 100967reproduktiossa Pink Floydin soittajat oli korvattu aidon näköisillä mallinukeilla! Ylempänä kuva tästä hyvin eriskummallisesta konsertista, joka lehtien mukaan oli loppuunmyyty!

Mutta minkälainen oli ”The Real Thing” eli  konsertti vuonna 1967?  Kuvia siitä ei juurikaan löydy mistään. Ohessa yksi, joka näyttää hyvin eriskummalliselta. Yleisö istuu ravintolapöydissä ruokalautaset edessään!  Bändin taakse on kiinnitetty iso lakana, joka sekin on vähän repsahtanut! Synkkää ja syvällistä musiikkia hieman koomisissa puitteissa siis. Kuinka moni kuulijoista mahtoi ymmärtää kuuntelevansa bändiä, joka olisi maailmankuulu vielä 50 vuotta myöhemmin?!

1280px-abf-huset_stockholm_2012Lopuksi hieman taustatietoja  Gyllene Cirkeln jazzklubista, joka  toimi vain noin viisi vuotta (1962-67) Sveavägen 41:ssä vuonna 1961 valmistuneessa ABF-talossa. Hyvin lähellä sitä on monta historiallista paikkaa: mm. komea Grand elokuvateatteri, jonka edessä Olof Palme murhattiin. Hänet on haudattu talon vieressä sijaitsevalle  Adolf Fredriks kyrkogård -hautausmaalle.

20161119hh

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s