Neil Young: Tonight’s The Night 1975

neil-young22748835Levyn sisältö:   Tonight’s the Night /   Speakin’ Out /   World on a String  /  Borrowed Tune / Come On Baby Let’s Go Downtown (Danny Whitten ja Neil Young) / Mellow My Mind  /  Roll Another Number (for the Road)  /  Albuquerque / New Mama  /  Lookout Joe / Tired Eyes / Tonight’s the Night – Part II

Muusikot:   Neil Young – laulu, piano, kitara, huuliharppu, vibrafoni /   Nils Lofgren – kitara, piano, taustalaulu   /  Ben Keith – steelkitara, taustalaulu  /   Billy Talbot – bassokitara /   Ralph Molina – rummut, taustalaulu  /   Danny Whitten – kitara, laulu  /   Jack Nitzsche – piano   /  Tim Drummond – bassokitara /   Kenny Buttrey – rummut  /    George Whitsell – taustalaulu

neil-youngmaxresdefault

TONINGHT’S THE NIGHTilla (1975)  on paljon hyviä puolia. Se on musiikkilisesti rento, välitön, spontaani. Levy on tuotettu ilmeisesti aika nopeasti ja livenä. Muutamia hienoja kappaleita. Teemoina mm. kuolema ja huumeet. Teemallisuutta alleviivataan sillä, että Young on valinnut levyn avaus- ja päätösraidaksi saman kappaleen. Young-magia toimii. Bändi toimii. Mukana myös nuori Lofgren. Kritisoitavaakin löytyy. Muutamissa kappaleissa Youngin laulu menee täysin penkin alle ja ilmeisesti levyn merkillistä punk-rock-country henkeä pönkitetään sillä, että näitä pieleen menneitä ottoja ei ole haluttu uusia, vaan Young on julkaissut ne sellaisenaan. Tällainen ”rähjä”-mentaliteetti toimi hienosti Zumalla, tällä levyllä ei ehkä niinkään. Muutamat kappaleet eivät myöskään kestä kovin montaa kuuntelua, niihin vaan kyllästyy mikä on aika harvinaista kun puhutaan Neil Young-levystä. Kokonaisuutena levy kuitenkin rullaa aika mukavasti. Fiilis on hyvä ja lämminhenkinen. Kuolleita bändikavereita muistellaan lämmöllä ja aidolla rock-asenteella. En tiedä, ehkä minun pitäisi kuunnella tätä vielä lisää.  Nyt annan kuitenkin pisteet jo viiden kuuntelun perusteella. Hyvää levyssä on teemallisuus ja välittömyys.

Vuoden 2017 lisäys: Albumi on nauhoitettu pääosin elo–syyskuussa 1973 Studio Instrument Rentalsin hallissa Hollywoodissa Kaliforniassa. Kappale Come On Baby on nauhoitettu Fillmore Eastissä New Yorkissa maaliskuussa 1970 ja kappaleet Lookout Joe ja Borrowed Tune Broken Arrow -studioilla San Franciscossa joulukuussa 1972 ja joulukuussa 1973. Albumi on nauhoitettu lyhyessä ajassa live-luonteisesti ilman päällekkäisäänityksiä. Muusikot tekivät teknisiä virheitä. Albumi ei vastannut levy-yhtiö Reprisen odotuksia ja sen julkaisua viivyteltiin. Albumilta ei ole julkaistu yhtään singleä.

Hyvä levy  ♥ ♥  ♥ ♥   +

Harri Huhtanen 2005

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s