Bob Dylan: Knocked Out Loaded 1986

dylanknockout_lJos minä olisin saanut päättää, tätä levyä ei olisi koskaan julkaistu. Knocked Out Loaded (1986) saattaa olla Dylanin huonoin levy. Levyn tuotannosta vastaa Sundog Productions ja jo nimi kertoo kaiken! Vinyylilevyn A-puoli on kaiutettua kasarisoundia siirappisilla gospel-kuoroilla ryyditettynä. On olemassa paljon parempi ”varjo” -Knocked jota ei koskaan julkaistu. Sessioissa tiiviisti mukana ollut Al Kooper nimittäin kertoi eräässä haastattelussa, että avauskappaleen You Wanna Ramble kaltaisia meneviä rock’n’roll -biisejä äänitettiin useampia, mutta jostain Kooperille käsittämättömästä syystä julkaistulle levylle päätyi kuitenkin tyylillisesti aivan erilaisia biisejä. B-puoli on selvästi parempi, mutta siitäkään en varauksettomasti pidä. On totta, dylanimgp9681että eeppinen Brownsville Girl on varmaan levyn paras kappale, mutta onneton, siirappinen sovitus melkein pilaa senkin. Nopea Got My Mind Made Up on levyn parhaita paloja ja päätöskappale Under Your Spell on sekin parempi kuin muistin. Kokonaisuus on kuitenkin onneton ja ponneton! Albumilla ei ole mitään tyylillistä koherenssia. Tuotanto edustaa kasarisoundeja pahimmillaan. Typeriä kaiutuksia ja taustalla puuroutuvia, siirappisia nais/lapsikuoroja. Säveltäjänä Dylan on tällä levyllä pahasti hukassa. Levyn ainoa kappale, joka on merkitty pelkästään hänen nimiinsä on onneton Maybe Someday. Kaikki muut kappaleet ovat joko lainaa tai yhteistyötä muiden sanoittajien ja säveltäjien kanssa. Jopa kehuttu Brownsville Girl on pitkälti Sam Shephardin käsialaa.

Keskinkertainen levy! * * * –

Harri Huhtanen 2007

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s