Vilna 19.-21.5.2017

A 3777

Keväällä tuli tehtyä sen verran monta ulkomaanmatkaa että näköjään Vilnan matka on jäänyt kokonaan kirjaamatta tänne ADMINin päiväkirjaan. No, kuten vanha sanonta kuuluu: ”parempi myöhään kuin ei milloinkaan”.

Olen ollut vain kerran aikaisemmin Vilnassa, nimittäin vuonna 2006. Silloin kaikki Vilnassa oli erittäin halpaa, mutta Berlizin opas ennusti että Liettuan EU -jäsenyyden ja euron käyttöönoton myötä hinnat tulisivat voimakkaasti nousemaan.   Nyt täytyy todeta että se ennustus meni täysin pieleen, sillä 11 vuotta myöhemmin eli 2017 Vilnassa kaikki on edelleen hyvin halpaa. Iso oluttuopin hinta on yleensä kohtalaisen hyvä mittari sille mikä on maassa valitseva hintataso ja vuonna 2017 iso tuoppi olutta maksaa Vilnassa edelleen noin 2 euroa, tosin joissain paikoissa se saattoi maksaa jopa 3 euroa!  Eli kovin kaukana Liettuassa ollaan Suomen hintatasosta.

Kokonaisuutena Vilna ei ollut muuttunut kovin paljon vuodesta 2006. Joitain muutoksia sentään havaitsin. Ehkä vähän isompi osa vanhan kaupungin rakennuksista oli nyt kunnostettu eli neuvostoaikainen (1945-1991) ”kurjuus” ei ehkä keskustan syrjäisemmillä  alueilla ollut yhtä silmiinpistävää kuin vuonna 2006.

Vaikka kyseessä oli vain lyhyt viikonloppumatka ehti kahdeksan henkinen ryhmämme käydä myös Liettuan entisessä pääkapungissa, Kaunasissa sekä ”linnakaupunki” Trakaissa. Niistä kerron tarkemmin joskus myöhemmin…

Harri Huhtanen 2017 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s