Pori Jazz, osa 10: Brian Wilson livenä 2017, ENCORE!

brian13-3-9725986

Vaikka jo toisessa setissä kuultiin joitain ikiklassikkoja, pääsi konsertti kunnolla vauhtiin vasta viiden kappaleen encore-osuudessa. Encoren avannut Good Vibrations on yksi 1960-luvun legendaarisemmista biiseistä. Olin nähnyt miten Brian lauloi kappaleen vuoden 1968 videolla ja koska hän ei enää vuonna 2017 pysty laulamaan kappaleen vaativia, korkeita osuuksia, oli ne nyt suosiolla annettu Al Jardinen pojan laulettavaksi.  Kieltämättä oli hienoa nähdä ja kuulla tämän 12 henkisen kokoonpanon esittävän näin legendaarisen biisin, mutta ei se nyt kuitenkaan mikään tajunnanräjäyttävä esitys ollut eli edelleen priorisoin levytetyn, alkuperäisen version, jonka stemmat ja rytminvaihdokset on nerokkaalla tavalla toteutettu.

Encoren edetessä sade vain yltyi. Se näytti ja tuntui erikoiselta kun bändi esitti aurinkoista Surfin’ USA kappaletta ja yleisö yritti parhaansa mukaan kuvitella sen lämmön ja aurinkon joista siinä vaiheessa Areenan märällä nurmikentällä saattoi enää vain haaveilla, sillä ilta oli nopeaa vauhtia pimentymässä ja sade sekä kylmä tuuli pieksivät armottomasti sadetakeissaan lavan edessä värjöttelevää jazzkansaa!

Tämän erikoisen ja oudolla tavalla mielenpainuvan, 28 kappaleen konsertin päätti jotenkin helyttävä ja surumielinen Love & Mercy, jonka alkuosan Brian lauloi soolona. Erityisesti kappaleen viimeinen säkeistö on viiltävän kaunis ja melankolinen:

brian-wilson-young-celebritiesI was standing in a bar
And watching all the people there
Oh, the loneliness in this world
Well it’s just not fair

Hey, love and mercy, that’s what we need tonight
So love and mercy to you and your friends tonight

Hieno lopetus konsertille, jossa Brian oli laulajana ja esiintyjänä vain varjo siitä mitä hän oli ollut loistoaikoinaan, mutta jotain tenhovoimaa oli edelleen siinä Brianin neroudessa, joka hetkittäin oli kuultavissa ja nähtävissä hänen laulussaan ja tämän hyvin harjoitellun ja kurinalaisen ison bändin soitossa.

Encore:
Good Vibrations /  Barbara Ann /  Surfin’ U.S.A. /  Fun, Fun, Fun /  Love and Mercy

Harri Huhtanen 2017

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s