Neil Youngin Hitchhiker 2017 – ensitunnustelua

NEIL-YOUNG-WITH-ACOUSTIC-GUITAR-PHOTO-BY-JULIE-GARDNER

Välitin toukokuussa kansainvälisen uutisen jonka mukaan Neil Youngin uutuuslevy, Hitchhiker ilmestyisi heinäkuussa 2017. Aikataulu ei kuitenkaan toteutunut ja todellisuudessa Hitchhiker ilmestyi vasta tänään!  Aikaisemmin ilmoitettu biisilistaus osoittautui myös vääräksi. Alla lopullinen, toteutunut levyn sisältö:

1. Pocahontas Rust Never Sleeps (1979), with overdubs 3:30
2. Powderfinger Rust Never Sleeps (1979), recorded live with Crazy Horse 3:30
3. ”Captain Kennedy” Hawks & Doves (1980) 3:00
4. ”Hawaii” previously unreleased 2:30
5. ”Give Me Strength” previously unreleased 3:30
6. ”Ride My Llama” Rust Never Sleeps (1979), in a solo live performance 2:00
7. ”Hitchhiker” Le Noise (2010), recorded with electric guitar 4:30
8. ”Campaigner” Decade (1977), edited to remove a verse 4:30
9. ”Human Highway” Comes a Time (1978), recorded with band 3:00
10. ”The Old Country Waltz” American Stars ’n Bars (1977), recorded with Crazy Horse 3:30

Levyn kymmenestä kappaleesta kaksi on aikaisemmin julkaisemattomia ja loput on julkaistu muilla Youngin levyillä vuosina 1977-2010. Taulukon kolmannessa sarakkeessa on ilmoitettu mitä myöhemmin julkaistulla versiolla on muutettu.  Hitchhikerilla sen sijaan kuullaan kappaleiden alkuperäiset sooloversiot vuosia ennen julkaisuaan. Neil Young on itse kertonut että kaikki nämä kappaleet äänitettiin yhtenä iltana, yhdessä sessiossa ja nauha oli tarkoitus julkaista albumina, mutta levy-yhtiö ehdotti soolosetin tilalle versiota, jossa tukena olisi bändi ja siksi julkaisu viivästyi ja lopulta kävi sitten niin, että Young julkaisi tämän sessionauhan vasta nyt, peräti 41 vuotta sen äänittämisen jälkeen! Koska osa kappaleista on sieltä Youngin tuotannon kärkipäästä, voidaan nyt julkaistua levyä pitää merkittävänä.

Harri Huhtanen 2017 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s