Bob Dylan: Trouble No More, The Bootleg Series Vol. 13, 1979-1981 (2017) – strategiset mitat!

dylan-trouble-20171101Ostin tänään The Bootleg Series Vol. 13 Deluxe-boksin levykauppa Äxstä. Boksi on yllättävän painava, se painaa peräti 1500 grammaa ! Boksin strategiset mitat ovat nämä: leveys 21cm, korkeus 22cm ja syvyys 5cm. Tukevan päällikotelon sisällä on levykirja, jonka alussa on 54-sivuinen esittelyosio ja sen jälkeen kirjassa on yhdeksän erittäin paksua pahvisivua, joissa on kätevät kotelot levyille. Myös esitelyosion sivut on painettu erikoispaperille, joka on tavallista paksumpaa ja erittäin kiiltävää. Painatusjälki on kautta linjan elitistisen oloista ja kirjan valmistaminen on varmaan tullut maksamaan maltaita. Ainoa miinus tulee liimasidonnasta, jonka vuoksi kannet ja sivusto voivat ajan saatossa tai liian kovassa kuumudessa irrota toisistaan eli varovaisesti tätä pitää käsitellä enkä suosittele jättämään boksia auringonpaisteeseen, lopputulos voi olla uusi ikävä ”irtopainos”!   Toisena mukana on 122 sivuinen valokuvakirja, jossa tavallisten valokuvien lisäksi on 10-sivuinen Penn Jilletten johdantoteksti.  Kirjan fyysiset ominaisuudet ovat samankaltaiset kuin levykirjassa lukuunottamatta pahvisivuja, joita tässä kirjassa ei tietenkään ole ja siksi se on myös ohuempi. Suuri osa kuvista on käsittääkseni aikaisemmin julkaisemattomia (tai minä en ainakaan muista nähneeni juuri näitä kuvia aikaisemmin julkaistuissa Dylan-kirjoissa). Mukana on myös ilahduttavan paljon kuvia harvinaisista single- ja vaihtoehtopainatuksista eri puolilta maailmaa.

Entä musiikki sitten?  Siihen palaan myöhemmin. Tässä boksissa on aika pitkäksi aikaa sulateltavaa, vaikka erilaisina huonotasoisina äänitteinä olenkin nämä jutut osaltaan jo aikaisemmin kuullut. Viralliset julkaisut ovat kuitenkin suositeltavia juuri siksi että yleensä niissä äänentoisto on parempi kuin epävirallisissa julkaisuissa.

(jatkuu / continues…)

Harri Huhtanen 2017   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s