Bob Dylan: Helsinki 30.5.1989

Jäähalli, Helsinki    30.5.1989

Toinen Suomen ja Helsingin konsertti

dylanhelsinki1989

 1. Subterranean Homesick Blues  (Debut!)
 2. Confidential (Dolinda Morgan) (Debut!)
 3. Ballad Of Hollis Brown  (Debut!)
 4. Just Like A Woman  (Debut!)
 5. Stuck Inside Of Mobile With The Memphis Blues Again
 6. All Along The Watchtower  (Debut!)
 7. To Ramona  (Debut!)
 8. Mr. Tambourine Man   (Debut!)
 9. Eileen Aroon (Carolin O’Daly, arr. Clancy Brothers and Tommy Makem) (Debut!)
 10. Knockin’ On Heaven’s Door  (Debut!)
 11. Silvio (Bob Dylan & Robert Hunter)  (Debut!)
 12. In The Garden   (Debut!)
 13. Like A Rolling Stone   (Debut!)
 1. The Times They Are A-Changin’  (Debut!)
 2. Maggie’s Farm

Koska Suomen lehdistö oli pääsääntöisesti haukkunut Dylanin vuoden 1987 ensimmäisen keikan Suomessa  tapahtui niin, että vaikka Dylan oli kovassa iskussa kevään ja alkukesän 1989 Euroopan kiertueella oli suomalaisilla konsertin järjestäjillä suuria vaikeuksia saada yleisöä Dylanin toiseen Jäähalli -konserttiin Helsingissä.   Helsingin Sanomat mainosti viikosta toiseen näyttävästi konserttia, mutta kalliista mainoksista huolimatta paikalla saapui lopulta vain noin 4000 kuulijaa.

Vuoden 1989 kiertueella Dylanilla oli kokonaan uusi bändi, jossa soittivat  E. Smith (kitara), Kenny Aaronson (basso) ja  Christopher Parker (rummut). Erikoista oli myös se, että valokuvaajia välttääkseen hän oli piiloutunut hupputakkiin (katso kuva yläpuolella).

Itse konsertti oli hieno!  Uusi kolmimiehinen bändi oli erittäin rokkaava ja toisaalta hitaissa folk-biiseissä sopivan melodinen. Yleisö sai herkkuja koko rahan edestä, sillä Dylanin esittämistä 15 kappaleesta ainoastaan kaksi (Stuck Inside Mobile sekä Maggie’s Farm) hän oli esittänyt edellisessä Helsingin konserttissa. Konserttiyleisöä hemmoteltiin  peräti kolmellatoista Suomi-debyytillä (Dylan oli siis vaihtanut 87% edellisen Suomen konsertin kappaleista) !  Joukossa oli kaksi superharvinaisuutta, jotka Dylan on esittänyt koko pitkän live -uransa aikana äärimmäisen harvoin    (Confidential ja Eileen Aroon).  Upeaa oli myös kuulla  Ballad Of Hollis Brown jota Dylan on myös esittänyt hyvin harvoin, vaikka kyseessä onkin hänen oma kappaleensa. Oikeastaan konsertin ainoa miinuspuoli oli se, että se loppui liian nopeasti. Dylanin setti kesti vain noin 80 minuuttia.

Harri Huhtanen 2017 

 

 

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s