DEEP PURPLE, Helsinki 11.11.2017 – osa 2

img_20171111_210631_resized_20171112_074323233.jpg

Netissä väitetään että vuonna 1968 perustetun Deep Purplen levyjä olisi myyty jo yli 100 miljoonaa kappaletta.  Se kuulostaa vähän yliampuvalta, koska varsinaisia listaykkösiä tällä jo peräti 50 vuotta toimineella bändillä ei juurikaan ole ollut. Sen sijaan he ovat keikkailleet valtavan ahkerasti ja levyjäkin on ilmestynyt koko ajan eli virallisia Deep Purple -levyjulkaisuja lienee jo noin 80, näistä tosin valtaosa live- ja kokoelma -levyjä.

Suomessakin Deep Purple on ehtinyt heittää jo 25 keikkaa, tosin vuosina 1968-1990 bändi nähtiin vain kahdesti Suomessa ja molemmat konsertit järjestettiin Helsingissä (1972 ja 1987). Sen jälkeen tahti onkin olennaisesti kiihtynyt eli bändi on kiertänyt ympäri Suomea ja nähty täällä vuosina 1991-2017 jo peräti 23 kertaa. Esiintymispaikkoina Helsingin lisäksi ovat olleet Oulu, Tampere, Kuopio, Kotka, Kauhajoki, Jyväskylä, Joensuu ja Tuuri. Turkuunkin bändi oli kerran buukattu, mutta konsertinjärjestäjä oli hoitanut asiansa huonosti ja keikka jouduttiin perumaan. No, onneksi bändi tuli Suomeen vielä nyt 2017 eli minäkin pääsin ensimmäistä kertaa elämässäni kokemaan tämän legendaarisen bändin luonnossa. Levyltähän olen Purplea kuunnellut jo vuosikymmenet eli sikäli bändin musiikki on ollut lähellä sydäntäni jo 1970-luvulta lähtien. Jotenkin vaan aina kun bändi on tullut Suomeen on minulla ikään kuin ollut jonkin muu kiireellisempi meno ja matkustaminen toiselle paikkakunnalle on tuntunut hankalalta. Nyt en enää keksinyt itselleni typeriä tekosyitä jäädä pois keikalta, vaan menin, näin ja koin!  Ja nyt jälkeen päin voin sanoa: kyllä se kannatti!

Text & Photo:  Harri Huhtanen 2017

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s