DEEP PURPLE, Helsinki 11.11.2017 – osa 4

img_20171111_211211_resized_20171112_074326360.jpg

Yllättävintä Deep Purplen 11.11.2017 Helsingin keikassa oli minusta se miten proge-vaikutteisia olivat monet varsinkin uusista kappaleista. Deep Purple ei enää ollutkaan teiniaikojeni suoraviivainen heavy-bändi, vaan lavasoundiin oli uusien jäsenien myötä tullut uudenlaisia elementtejä, jotka tosin vahvasti nojasivat klassisen 1970-luvun proge-perinteeseen. Bändi vaikuttaa nykyään myös varsin demokraattiselta eli kukaan ei ole se suurin stara, vaan kaikki pääsevät valokeilaan. Vokalisti Ian Gillan esimerkiksi poistui aina oman lauluosuutensa jälkeen lavalta ja jätti soittajat jammailemaan keskenään. Tällaista käytäntöä en ollut koskaan aikaisemmin konsertissa nähnyt. Oletan että sen tarkoitus oli korostaa, että muutkin bändin jäsenet ovat merkittäviä, ei vain vokalisti. Jos minun täytyisi nimetä illan todellinen stara, niin kyllä se oli aivan selvästi rumpali Ian Pace, joka tarkkaan ottaen on ainoa bändin jäsen joka on ollut Purplessa ihan alusta eli vuodesta 1968 saakka. Luin jostain että Ian Pace olisi hiljattain sairastanut aivoinfarktin. Todella hienosti hän on siitä toipunut, koska en muista koska olisin viimeksi kuullut niin hienoa rumputyöskentelyä kuin mitä Ian esitti Helsingissä!

Harri Huhtanen 2017

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s