Neil Youngin koko tuotanto kuunneltavissa Archives-sivustolla, osa 1

neil-young-archives-2

Neil Young on työteliäs mies. Nykyään hän julkaisee kaksi levyä vuodessa ja lisäksi laajentaa ja monipuolistaa jatkuvasti Archives-sarjaansa. Nyt joulukuun alussa (2017) hän avasi lauluarkistonsa nettiin kaikkien tarkasteltavaksi ja kuunneltavaksi ilmaiseksi!  Mitä järkeä siinä on, saattaa joku aiheellisesti kysyä?! Artistit aina valittavat ettei heidän levyjään enää osteta kun kaikki laatavat kaiken heidän työnsä netistä ilmaiseksi ja tässä valittajien kuorossa on ollut mukana myös Neil Young. Ja nyt hän sitten itse lataa arkistonsa vapaaseen käyttöön nettiin!  Tavallisen kaduntallaajan on aluksi vaikea ymmärtää tätä, mutta kun tänään surffailin Youngin uudessa nettiarkistossa paljastui nopeasti mikä on ansaintalogiikka tämän ”vapaan jakelun” taustalla. Arkisto on vapaassa jakelussa vain kesäkuuhun 2018 saakka, sen jälkeen Arkiston käytöstä pitää maksaa kuukausimaksu jonka tosin mainitaan olevan ”pieni”, ei silti sanota mikä tuo pieni maksu on. Mutta siis: jos haluatte ilmaiseksi surffailla KOKO Youngin laajan tuotannon parissa, niin täältä niitä herkkuja nyt saa:

http://www.neilyoungarchives.com

Mitä tulee ”vanhanaikaiseen” Arkistojen levynjulkaisu -sarjaan on se kieltämättä hieman monimutkainen rakenteeltaan ellei peräti sekava. Voitte itse todentaa mitä tällä tarkoitan katsomalla Wikipediasta miten monta alasarjaa Young on jo tähän mennessä varsinaiseen sarjaansa kehittänyt. Sekavuus syntyy siitä että osa julkaisujen numeroista on ilmestynyt väärässä järjestyksessä ja lisäksi osassa numeroista on alanumerointia tyyliin 2.5.

https://en.wikipedia.org/wiki/Neil_Young_Archives

Harri Huhtanen 2017

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s