Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 13

Vasemmalla Syd Barrett ja oikealla Roger Waters

Syd-Barrett-Roger-Waters

Kosketinsoittaja Richard Wright asui yhdessä Syd Barrettin kanssa alkuvuodesta 1968. Bändiä siihen saakka edustaneet Peter Jenner ja Andrew King eivät uskoneet että Pink Floyd voisi menestyä ilman Syd Barrettia ja siksi he päättivät jatkaa Syd Barrettin  edustajina tilanteessa, jossa bändi päätti syrjäyttää Barrettin. Hänelle ei virallisesti annettu potkuja, vaan asia hoidettiin niin ettei hänelle enää kerrottu keikoista ja myös hänen kämppäkaverinsa Wright oli mukana juonessa ja keksi erilaisia tekosyitä lähtiessään keikalle Sydin jäädessä asunnolle.  Raskaimmin Sydin erottamisen otti Roger Waters, joka oli ollut Sydin kaveri jo kouluvuosinaan. Myöhemmissä dokumenteissa Waters on paljastanut että hän kävi asian vuoksi pitkään terapiassa. Waters ei unohtanut Sydia vaan teki hänelle suurta kunniaa ja betonoi hänen maineensa kirjoittamalla yhden Pink Floydin ikimuistoisimmasta kappaleista vuonna 1975. Kyseessä on tietenkin Wish You Were Here  jota aloittelevat kitaristit edelleen innolla soittavat ympäri maailmaa.

Spekulaatiot ovat usein turhanpäiväisiä, mutta on mielenkiintoista spekuloida mitä olisi tapahtunut jos Wright olisi pysynyt Jennerin ja Kingin tallissa ja ajautunut Sydin mukana eroon Pink Floydista?  Olisiko Floydin valtava maailmanmaine jäänyt saavuttamatta? No, onneksi Wright valitsi ”oikein” ja jäi Pink Floydiin, sillä Syd oli vakavasti henkisesti sairas eikä olisi mitenkään pystynyt käsittelemään sitä valtavaa maailmanlaajuista suosiota, jonka Floyd The Dark Side Of The Moonin (1974)  julkaisun jälkeen  saavutti.

Harri Huhtanen 2018   

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s