Bob Dylan: The 1966 Live Recordings – Take 24

14.5.1966 Liverpool  CD#14  75:38, Mono-äänite

dylanliverpool1966a

Setti. Liverpoolin äänite on akustisen setin osalta vajaa eli 3 ensimmäistä kappaletta puuttuvat.    Sähköisessä osuudessa sen sijaan on mukana kaikki 8 kappaletta.

Äänite 4½/5. Koska akustinen setti on vajaa on koko konsertti saatu mahtumaan yhdelle CD:lle, joka  on työstetty hyvätasoisesta Soundboard-äänitteestä. Sekä akustisessa että sähköisessä osuudessa on ajoittain kuultavissa tarpeetonta digitaalista kireyttä ja kitara on ehkä liiaksikin taustalla. Muutoin äänitteestä on vain hyvää sanottavaa. Erityisen ilahduttavaa on se, että kun 1966 kiertueella kautta linjan sähköisen osuuden äänitteet ovat olleet huonompilaatuisia kuin sähköisen, niin tällä kertaa sähköisen osuuden äänittäminen ja CD:lle siirto on näköjään onnistunut erinomaisesti.

Esitys 5-/5 . Dylan ja bändi ovat tässä vaiheessa kiertuetta erittäin kovassa vedossa!  Akustisen osuuden Dylan esittää jälleen tyylipuhtaasti. Dylanin laulun fraseeraus ja säkeiden ajoitus (timing) on erinomaista. It’s All Over, Desolation Row, Just Like sekä Mr. Tambourine Man kuulostavat Liverpoolissa mahtavilta. Dylanin akustinen esitys on kerrassaan maaginen ja unohtumaton!  Tässä sinänsä ei ole uutta, koska useina iltoina kiertueen aikana akustinen setti on ollut täydellinen tai lähes täydellinen, mutta sähköinen setti ei sitten olekaan kuulostanut yhtä hyvältä. Liverpoolissa jokin on kuitenkin paremmin, koska nyt myös sähköinen setti kuulostaa dylanliverpool1966bhienolta. Soittimet ovat äänitteellä hyvässä balanssissa: kitara, basso, kosketinsoittimet ja rummut toistuvat selkeinä. Dylanin ja koko bändin esitys on hyvin fokuksessa, se on energinen ja intensiivinen! Setin loppupuolella yleisön reaktioiden kaksijakoisuus on hyvin tallentunut äänitteelle sillä samanaikaisesti on kuultavissa sekä raivoisia taputuksia että buuauksia. Dylan ei kuitenkaan buuauksista välitä, vaan vaikuttaa vain saavan niistä lisäenergiaa! Vuoden 1966 Liverpoolin keikka ei ole yhtä kuuluisa kuin Manchesterin ja Lontoon keikat, mutta aivan aiheetta Liverpool on ollut paitsiossa, koska äänite ja keikka ovat vähintään yhtä hyvät kuin nuo myöhemmin soitetut legendaariset keikat. Leopard, Ballad ja Rolling Stone ovat upeita, intensiivisiä esityksiä. Kyllä Liverpool on yksi suosikkejani tämän kiertueen parhaaksi keikaksi ja äänitteeksi!

Harri Huhtanen 2018

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s