WIGWAM täyttää 50 vuotta! -osa 3

Tästä kaikki alkoi lähes 50 vuotta sitten!  Kuvassa Wigwamin alkuperäinen kokoonpano. Bändin jäsenet lueteltuna vasemmalta oikealle:  Mats Huldén (basso), Ronnie Österberg (rummut), Jim Pembroke (laulu ja kosketinsoittimet), Vladimir ”Nikke” Nikamo (kitara), Jukka Gustavson (kosketinsoittimet). Ronnie Österberg menehtyi traagisesti vuonna 1980, lisäksi Hulden ja Nikamo jäivät alkuvaiheen jälkeen bändistä pois. Ainoastaan Pembroke ja Gustavson bändin alkuperäisjäsenistä ovat mukana 2018 kiertueella. Todettakoon kuitenkin että  kaupallisesti parhaiten menestyneen eli 1970-luvun puolivälin Wigwamin eräänlainen johtohahmo, kitaristi  Pekka Rechardt (”Rekku”) on myös mukana 2018 kiertueella eli bändin kuuluisimman albumin, Nuclear Nightclubin biisejä tullaan myös (hyvin todennäköisesti) kuulemaan syksyn 2018 konserteissa.

wigwam1969

Helsingin legendaarisen Kulttuuritalon keikka myytiin loppun ja siksi sinne on nyt buukattu lisäkonsertti:

https://www.lippu.fi/wigwam-lippuja.html?affiliate=ADV&doc=artistPages/tickets&fun=artist&action=tickets&erid=2223723&kuid=450513

Kiertueen aloituskeikka on Porvoossa ja jostain minulle tuntemattomasta syystä tuota keikkaa Lippu.fi ei vieläkään listaa. Soitin kuitenkin Porvooseen ja varmistin että myös tämä keikka on aito Wigwam -keikka eli näillä näkymin Wigwamin vuoden 2018 kiertue starttaa siis Porvoosta (21.9.) ja sen jälkeen on kaksi Helsingin keikkaa (26.9. ja 28.9.), joista siis tuo jälkimmäinen on nyt loppuunmyyty. Tampereella bändi esiintyy heti kulttiksen jälkimmäisen keikan perään (29.9.) ja sitten viikkoa myöhemmin Turussa (6.10.). Jotenkin minulla on sellainen tuntuma että näiden viiden keikan lisäksi sovitaan vielä lisäkeikkoja. Tuskin kuitenkaan Turkuun, jossa lipunmyynti ei ole ollut yhtä vauhdikasta kuin Helsingissä.

Muistakaa myös erinomaisen SVART Records -firman Wigwam ja Pembroke-levyjen mainio uusintajulkaisusarja, joka käynnistyi tänä vuonna. Näistä julkaisuista tarkempia tietoja täällä:

https://mailchi.mp/svartrecords/svart-records-julkaisee-mittavan-mrn-wigwamia-50-vuotisjuhlan-kunniaksi

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s