Trier – Luxembourg 20.-28.6.2018 (osa 9)

Luxembourgin kaupunginmuseo sijaitsee 40 metriä korkean äkkijyrkän kallioseinän reunalla.

luxembourg25074

Mitä on luxembourgilaisuus  (osa 2) ?

Kysymystä luxembourgilaisuuden perimmäisestä olemuksesta voi pohtia myös maan historian valossa. Luxembourg on ollut itsenäinen vasta suhteellisen lyhyen aikaa ja sinäkin aikana he ovat olleet hyvin kansainvälisiä ja pyrkineetkin kansainvälisyyteen, kuten matkakertomukseni edellisessä osassa kerroin.

Vuonna 1996 Luxembourgin kaupunginmuseo uusittiin ja siitä tuli todella hieno!  Museo sijaitsee yläkaupungin laidalla aivan jyrkänteen vieressä ja siinä on peräti viisi tilavaa kerrosta. Museon näköalahissi on varmaan Euroopan suurimpia. Itse en ainakaan koskaan aikaisemmin ole ollut niin isossa hississä, sinne mahtuisi helposti yli 60 henkilöä samanaikaisesti ja hissin kantavuus on monta tonnia.

Museo on rakennettu vanhojen talojen tiloihin, alimmissa kerroksissa on ollut asuinrakennuksia jo keskiajalla. Ilmanvaihto on hienosti toteutettu, sillä edes kellarikerroksessa ei ollut kosteaa, vaikka kivet peittivät seiniä. Museossa kerrotaan koko Luxembourgin kaupungin tarina 1000-luvulta nykyaikaan. Museon nettisivulla on  museorakennuksen 3D -mallinnos, jonka avulla voi kotoakin käsin ”vaeltaa” museossa, jos vaan viitsii käyttää aikaa ja nähdä vaivaa asian eteen.

http://citymuseum.lu/en/the-museum/le-musee-en-3-d/?parent_id=7917

Harri Huhtanen 2018  

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s