Tampere 15.-16.9.2018

Olen vuosien aikana yöpynyt lukemattomat kerrat vuonna 1986 valmistuneessa 19-kerroksisessa Ilves-hotellissa ja niin yövyin nytkin. Vaikka hotelli alkaa olla vähän ”out of date” huoneiden suhteen on yläkerroksista edelleen hienot näkymät joka puolelle Tamperetta. Asuin nytkin 15.kerroksessa. Tavaroiden purkamisen jälkeen lähdin tutustumaan uudehkoon, Kauppakadulla sijaitsevaan Rolling Records -levydivariin, siitä tarkemmin viestiketjussa ”Vinyl record shops in Finland”.

Borneolajitelma2Olin jo aikaisemmin ottanut yhteyttä opiskeluaikojen kaveriini V:hen jota en ollut tavannut vuosiin. Olimme sopineet illallisesta Itsenäisyydenkadulla sijaitsevassa ravintola Borneossa . Tilasimme viiniä ja Borneolaisen lajitelman, jossa oli useammassa kulhossa erilaisia lihoja ja vihanneksia sekä Naan -leipää. Borneolainen ruoka oli jännä sekoitus kiinalaista, thaimaalaista, intialaista ja indonesialaista ruokakulttuuria.

tamperemoroskybar

Ruokailun jälkeen siirryimme uuden Torni -hotellin 25. kerroksen Moro Sky Baariin.  Vuonna 2014 valmistunut, Ratapihankadulla sijaitseva Torni-hotelli on Suomen korkein hotelli ja se on arkitehtoonisesti hyvin erikoisen näköinen ja tällä hetkellä varmaan yksi Tampereen kuuluisimmista nähtävyyksistä. Sky Barin korkeat, kaikki seinät kattavat ikkunat tarjovat aivan huikeat näköalat ympäri Tampereen keskustaa.

tamperepyynikinbrewhouse

Kierroksemme jatkui vielä Verkatehtaankadulla sijaitseviin Pyynikin Brewhouseen, Olutravintola konttoriin ja Koskikadulla sijaitsevaan Paapan Kapakkaan. Jos nauttii riittävästi olutta alkaa se tunnetusti nälättää ja siksi kierroksemme päätyi Ilveksen lähellä sijaitsevaan Kebab -paikkaan. Kuudessa tunnissa olimme V:n kanssa lopultakin ehtineet vaihtaa kaikki kuulumiset ja oli aika painua pehkuihin, koska aamulla oli edessä varhainen lähtö.

Harri Huhtanen 2018

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s