Bob Dylanin Suomen konsertit 1987- 2019: johdanto 2

bobdylan2016

Vuosina 1987 – 2014 Dylan on esiintynyt Suomessa kahdeksan kertaa: 5 kertaa Helsingissä, 2 kertaa Porissa ja 1 kerran Turussa.  Näissä konserteissa Dylan on esittänyt peräti 66 eri kappaletta, joista vain 3 on kuultu viidesti, 4 neljästi ja 7 kolmasti. Valtaosa eli eli peräti 79% kappaleista on kuultu vain kahdesti tai kerran kuluneiden 32 vuoden aikana!  Cover-kappaleita Dylan on esittänyt näissä konserteissa vain hyvin harvakseltaan, sillä niitä on kuultu vain 5 eli 92% Suomen konserteissa kuulluista kappaleista on ollut Dylanin omia kappaleita. Paljon on kappaleita, joita Dylan ei 2000-luvulla eli yli 20 vuoteen ole enää esittänyt Suomessa.

Dylan-turnee-julisteI Shall Be Released ja Dead Man, Dead Man esitettiin vain Helsingissä 1987.

Confidential ja Eileen Aroon esitettiin vain Helsingissä 1989 ja niitä tuskin koskaan enää Dylanin esittämänä Suomessa tullaan kuulemaankaan.

Shooting Star, Political World, Don’t Think Twice It’s Alright, Subterranean Homesick Blues, Simple Twist Of Fate, Masters Of War, In The Garden, I Believe In You ja Gotta Serve Somebody kuultiin Turussa 1990, mutta eivät ole palanneet Dylanin Suomen setteihin sen jälkeen.

Ballad Of Hollis Brown, Silvio, It Ain’t Me Babe, Love Minus Zero No Limit ja Shake Sugaree kuultiin Porissa 1996, mutta niitäkään ei Dylan ole Suomessa sen jälkeen soittanut.

Yhteensä 18 kappaletta on siis sellaisia, joita ei ole kuultu yli 20 vuoteen Suomessa Dylanin esittämänä. Osa näistä on sellaisia, jotka voivat vielä palata settiin, osa sellaisia, joita tuskin koskaan Dylanin esittämä enää Suomessa tullaan kuulemaan. Näin asiaa tarkastellen Dylanin konsertti – ainakin Suomessa – on aina ainutlaatuinen elämys, koska setti elää koko ajan. Tosin niille harvoille, jotka kiertävät Dylanin mukana kiertueilla maasta toiseen on yllätyksiä viime vuosina ollut paljon harvemmin tarjolla, koska nykyisin Dylanin setti on melko kiinteä. Syrjäisen Suomen perspektiivistä katsoen settien variaatio on kuitenkin edelleen melkoista siitä johtuen että Dylan vierailee maassamme vain harvakseltaan. Hienoa että kuitenkin edelleen vierailee, sillä maailmalla kiertää monia megasuosittuja artisteja, jotka eivät Suomeen vaivaudu tulemaan, koska “markkinat” täällä ovat liian pienet.

Harri Huhtanen 2019

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s