YÖ- yhtyeen loppu? -osa 5

yödaffest2019

Taas ollaan saatu uusi, yllättävä käänne “entisen” -yhtyeen tarinassa. Sanon entisen, koska nykyisessä Yössä ei ole enää yhtään alkuperäisjäsentä. Bändin suurimmat hitit on säveltänyt Jussi Hakulinen, joka ei päässyt yhteisymmärrykseen siitä minkälaisella konsertilla Olli Lindholmin muistoa olisi kunnioitettu. Ehkä konsertin valmistelussa oli mukana myös väärinkäsitystä siinä suhteessa että kun nykyiset bändiläiset puuhasivat muistokonsertin nimenomaa Olli Lindholmille, niin Hakulinen olisi halunnut järjestää muistokonsertin YÖ-yhtyeelle jota siis hänen näkemyksensä mukaan ei enää ole olemassa. Ymmärrän hyvin, että Yön nykykokoonpanossa 10-20 vuotta mukana olleet soittajat eivät halua nähdä asiaa näin.

Yön tarina ei kuitenkaan päättynyt Olli Lindholmin muistokonserttiin Tampereella toukokuussa 2019, vaan nyt on uutisoitu yllättävästä yhteistyöstä ja yllättävästä konsertista, joka toteutetaan Tampereen vuonna 2016 avatussa kulttuurikeskus Kuivaamossa ensi sunnuntaina (8.9.2019). Aamulehti uutisioi asian näin (4.9.19):

Yö Revisited -kokoonpano esiintyy Jussi Hakulisen johdolla sunnuntaina 8. syyskuuta Tampereella Daffestissa. Aamulehti näyttää tapahtuman tilaajilleen suorana verkossa ja Yö revisited -yhtyeen keikasta lähetyksessä nähdään kolme ensimmäistä kappaletta.

Tälle erikoiselle ja harvinaiselle keikalle lippuja saa täältä:

https://www.tiketti.fi/daffest-1-9-6-9-kuivaamo-tampere-lippuja/64051

Nyt kuullaan siis ne Yön suurimmat hitit joita ei kuultu Ollin muistokonsertissa toukokuussa 2019!  Kohtalon ironiaa tuntuu olevan että Hakulisen kanssa tässä “varjokonsertissa” soittavat Olli Lindholmin hiljattain Yöstä poispotkimat Jukka ”Jay” Lewis (basso) sekä Daffy eli Asko Terävä (kitara). Lisäksi kokoonpanossa ovat mukana  Ellinoora Hakulinen (koskettimet) ja Frogley eli Jukka Mänty-Sorvari (rummut). Hakulinen sanoo että kyseessä on hänen viimeinen Yö-keikkansa. Näinköhän?  Uskon että Yön tarina jatkuu tavalla tai toisella vaikka yhtye sinänsä on jo “kuollut”, mutta kuten aikaisemmin totesin suosituista yhtyeistä tulee brändejä ja brändit elävät helposti pidempään kuin luojansa.

Harri Huhtanen 2019      

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s