Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 27 (Zabriskie Point, part 1)

pinkfloydzabriskie

PF-boksin neljännen osan CD02 koostuu kokonaan Zabriskie Point (ZP)  -sessioiden julkaisemattomista äänitteistä loppuvuodelta 1969.  ZP-äänitteet ovat erittäin kiinnostava jakso PF:n historiassa. Steve Hoffman foorumilla on vuodesta 2017 lähtien pohdittu sitä mitä kaikkea PF äänitti noissa sessioissa. Suurin sekaannus tulee siitä että eri lähteissä eri kappaleet on nimetty eri tavoin. Tässä ei ole mahdollista kirjoittaa kaikista variaatioista ja kaikista spekulaatioista. Pyrin tiivistämään ZP-esitykseni tässä faktoihin siltä osin kuin se on mahdollista.

Italialainen elokuvaohjaaja Michelangelo Antonioni  oli menestynyt 1960-luvulla eurooppalaisilla elokuvillaan ja siksi amerikkalainen jättiyhtiö MGM kiinnostui tekemään hänen kanssaan sopimuksen amerikkalaisesta elokuvasta. MGM teki peräti kolmivuotisen sopimuksen Antonionin kanssa ja investoi siihen aikaan hulppeat 7 miljoonaa dollaria Antonionin ensimmäiseen amerikkalaiseen elokuvaan. Antonioni halusi käyttää uudessa elokuvassaan PF:n musiikkia ja kutsui heidät marraskuussa 1969 Rooman studioille taltioimaan musiikkia uutta elokuvaa ja soundtrack -albumia varten. Mason kertoi myöhemmin että sessiot alkoivat yleensä vasta klo 21 ja loppuivat aamulla klo 7-8.  Masonin mukaan he olisivat olleet valmiita viidessä päivässä, mutta sessiot venyivät, koska Antonioni ei koskaan ollut tyytyväinen siihen mitä he olivat äänittäneet. Loppujen lopuksi Rooman studioilla äänitetystä materiaalista vain pieni osa käytettiin ja osaa muokattiin jälkisessioissa, jotka tapahtuivat Lontoon EMI:n studioilla joulukuussa 1969 ja tammikuussa 1970. Lopulta ZP:n virallisella soundtrack-albumilla julkaistiin pitkien sessioiden tuotoksista vain alla mainitut kolme kappaletta:

      Heart Beat, Pig Meat  
      Crumbling Land (josta käytettiin myös nimeä Highway Song)
      Come In Number 51 Your Time Is Up  (uusi versio Careful With That Axe, Eugene’sta)

1970-luvulla sessioista julkaistiin ensimmäinen bootleg, nimeltään Omayyad . Sillä oli useita julkaisemattomia kappaleita, joiden nimiä alla:

        Rain In Country (variaatio laulusta Love Scene, myös nimellä Unknown Song)
        Oenone  (joka myös oli variaatio laulusta Love Scene)
        Fingal’s Cave (äänitetty nimellä Take Off)

Vuonna 1997 Rhino julkaisi lisää muutamia ZP-sessioiden kappaleita:

Country Song / Unknown Song / Love Scene, version 4 and 6 (Rhino 1997)

 

Harri Huhtanen 2019   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s