GENTLE GIANTIN PALUU ! – Unburied Treasure (2019) !

Okei myönnetään heti että kyseinen otsikko  on iltapäivälehtien tyylistä rakennettu. Totuus on että GG lopetti toimintansa 40 vuotta sitten eli vuonna 1980 eikä heillä ole mitään aikomusta palata takaisin levyttämään tai keikkailemaan.  Mutta GG:n perintö elää voimakkaana ja nyt 2000-luvulla monet ovat vasta löytäneet tämän bändin. Proge-musiikin ylösnousemus tapahtui 2000-luvun alussa kun kaikista Punkin aiheuttamista traumoista oli selvitty. 1970-luvulla muutamat proge-bändit nousivat jopa listojen kärkeen, siihen aikaan tuskin on paluuta, mutta tällä hetkellä (2020) voidaan puhua tuhansista faneista eli ne vanhat proge-bändit jotka haluavat ja pystyvät, voivat myydä loppuun ainakin 2000 hengen teattereita. Mutta siis GG:tä ei nähdä enää keikoilla jatkossakaan. Sen sijaan heidän musiikkiaan kuullaan yhä enemmän! Viimeksi kerroin siitä voimakkaasta alakulttuurista joka on muodostunut heidän 1970-luvun keikkojensa ympärille. No nyt bändi on lopulta herännyt “vastaiskuun” koska tekijänoikeuksien kuuluisi olla heillä. Lisäksi Pink Floydin, Beatlesien ja Bob Dylanin megaboksien hyvä myynti on ilmeisesti innostanut heitä.

Niinpä loppuvuodesta 2019 bändi julkaisi 30 levyn Unburied Treasure –megaboksin, jossa on virallisten levyjen (12 kpl) lisäksi peräti 15 keikkaa vuosilta 1972-1980.  Bändi arvioi kuitenkin nykyisen suosionsa väärin sillä 2000 kappaleen rajoitettu painos myytiin nopeasti loppuun ja nyt bändi on suostunut siihen että huhtikuussa 2020 julkaistaan vielä 1000 kpl tätä hulppeaa kokoelmaa! Boksin hinta on yli 400e, joten ihan tavallisille kaduntallaajille se ei ole tarkoitettu, vaan lähinnä intohimoisille GG faneille, joita sitten tuntuukin olevan enemmän kuin he arvioivat. Minä en ole intohimoinen GG fani (vielä) mutta kun katsoin youtubesta unboxing -videon, jossa esitelyn suorittavat – yllätys, yllätys – bändin jäsenet, niin täytyy sanoa että olin myyty ja yritän nyt hankkia tämän mahtavan boksin myös kotiini.  GG ei koskaan esiintynyt Suomessa eli kovin montaa kappaletta näitä ei varmaan päädy Suomeen ja minusta se on entistä “kutkuttavampaa”…

Harri Huhtanen 2020           

 

Advertisement

2 kommenttia artikkeliin ”GENTLE GIANTIN PALUU ! – Unburied Treasure (2019) !

  1. Hei , Nopeimmin ja edullisimmin saisit laatikon Burning Shed -verkkokaupasta. Sieltä voi ennakkotilata huhtikuun lisäpainoksen hintaan 250 puntaa + postikulut. Yhteishinnaksi tulee valuuttakurssista riippuen noin 350 €. Tilaamalla voi varmistua myös sen saannista, sillä kysehän on enää tuhannesta kappaleesta (maksimitilaus on 1 kpl / tilaaja). Suomeen noita on tilattu ainakin muutamia kappaleita, muun muassa muusikoiden keskustelu -palstan osallistujille. Allekirjoittanut sai boksin viime joulukuun alussa nopeasti toimitettuna kirjattuna lähetyksenä ko. verkkokaupasta.

    Tykkää

    1. Kiitos vinkistä Nils. Olen tietoinen tuosta lisäpainoksesta, mutta nyt minulle on Äxstä luvattu että he voisivat saada lisää tavaraa jo 2 viikon kuluttua, joten odotan nyt vielä sen ajan. Tietysti tässä on se vaara että jos odottaa liian pitkään niin sitten menettää tuon lisäpainoksenkin. Yleensä näitä ”rajoitettuja” painoksia painetaan sen verran kuin on kysyntää, mutta ilmeisesti Gentle Giant on arvioinut nykyisen suosionsa alakanttiin ja siksi tällainen ”keräilytilanne” on syntynyt eli voi ihan oikeasti jäädä ilman boksia jos on liian hidas.

      Tykkää

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s