LED ZEPPELIN LIVE ! – osa 3a

ledzeppelin1970helsinkiLed Zeppelin: Helsinki (r. 1970) (full concert, audience tape)
23.2.1970 Kulttuuritalo, Helsinki
Esitys: *****  !      Äänite:  *** / ****

We’re Gonna Groove / I Can’t Quit You Baby /  Dazed & Confused /  Heartbreaker  / White Summer – Black Mountain Side / Since I’ve Been Loving You (LZ III) / Organ Solo- Thank You /  Moby Dick / How Many More Times (inc. The Hunter – Boogie Chillin’ – Move On Down The Line – Fixin’ To Die – The Lemon Song – Be Bop A Lula) / Whole Lotta Love

Helmikuussa 1970 Led Zeppelin oli ollut tien päällä lähes yhtäjaksoisesti puolentoista vuoden ajan ja oli siksi kovassa iskussa. Tiiviistä keikkatahdista huolimatta bändin onnistui äänittää vuonna 1969 loistava Led Zeppelin II, joka ilmestyi lokakuun loppupuolella ja oli valtava hitti ympäri maailmaa. Uusi albumi nousi useissa maissa listaykköseksi, myös Suomessa. Albumin avaava Whole Lotta Love oli kappale jonka kuulemiselta ei alkuvuodesta 1970 voinut välttyä edes Suomessa, sillä täälläkin sitä soitettiin päivästä, viikosta ja kuukaudesta toiseen!  Amerikassa kakkosalbumi räjäytti pankin eli sitä myytiin monta miljoonaa kappaletta ja Zeppelinistä tuli vuonna 1970 yksi USA:n ja maailman suosituimmista rockbändeistä. The Beatles hajosi ja tilalle tuli Led Zeppelin!  Vuosikymmen oli vaihtunut ja 1970-luvusta tuli kitaravetoisten bändien, progen, improvisoinnin ja kokeilujen kulta-aikaa!  Jostain syystä Zeppelinin ensimmäinen ja ainoa Suomen keikka 23.helmikuuta 1970 buukattiin vain alle 2000 katsojaa vetävään Helsingin Kulttuuritaloon. Ilmeisesti keikasta sovittaessa ei vielä tiedetty miten isoksi Zeppelin oli kovaa vauhtia muuttumassa. Niinpä kun liput tulivat myyntiin loppuivat ne alle aikayksikön ja toista konserttia ei valitettavasti sovittu, vaikka Helsingin konsertin  ja seuraavan keikan välissä oli kaksi lepopäivää eli Tukholmassa bändi esiintyi vasta 26.2.70.

Harri Huhtanen 2020           

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s