Pink Floyd: The Early Years 1965-1972 – Take 34

pinkfloydearlyyears

Boksin viimeinen eli seitsemäs osa 1967-1972 Continu/ation (PFREY7) sisältää yhden CD:n ja kaksi DVD:tä ja Blu-Ray -levyä. DVD:eiden ja Blu-Ray-levyjen sisältö on identtinen.

Ääni-CD on melkoista sillisalaattia eli random-otteita bändin äänitteistä vuosilta 1967-1974. Miksi näin?  Perusteluna alussa on maininta että äänitteiden laatu on ”vähemmän optimaalinen”, mutta historiallisen merkityksensä vuoksi ne on otettu mukaan. Viimeinen raita on live-äänite vuodelta 1974 eli menee aikajatkumossa yli boksin määritteen, mutta ilmeisesti tässä perusteluna on se, että Echoes-kappale  on peräisin vuoden 1971 albumilta.

Tällä boksilla DVD/Blu-Ray -levyt ovat kiinnostavampia, sillä ykköslevy sisältää ultraharvinaisen, 55 minuuttisen Peter Sykesin The Committee -elokuvan (1968) kokonaisuudessaan ja kakkoslevyllä on kokonaisuudessaan Barbet Schroederin täyspitkät elokuvat More (1969)  ja La Vallee (1972). Näin kakkoslevy on kestoltaan peräti 221 minuuttia eli lähes neljä tuntia! La Vallee tunnetaan myös nimellä Obscured By Clouds. Kymmenien vuosien ajan näitä elokuvia ei voinut nähdä missään, koska mikään niistä ei ole ollut kaupallinen menestys ja suuren yleisön parissa ne tunnetaankin lähinnä siitä, että Pink Floyd on säveltänyt niihin musiikkia. 2000-luvulla, DVD- ja Blu-Ray -levyjen tulo muutti tilanteen ja nykyään nämäkin elokuvat voi tilata vaikkapa Amazonin kautta, mutta jos omistaa tämän Pink Floyd -megaboksin ei tarvitse hankkia näitä julkaisuja erikseen.

Harri Huhtanen 2020   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s