LED ZEPPELIN I : ALBUMIN SYNTYHISTORIA – osa 15

Led Zeppelinin ensimmäinen keikka oli 7.9.1968 Gladsaxen pikkukaupungissa, lähellä Kööpenhaminaa. Tosin silloin bändi matkusti nimellä Yardbirds eikä kukaan tuolloin vielä tiennyt että heistä tulisi yksi rockhistorian suurimmista bändeistä!

ledzeppelinGladsaxe

SKANDINAVIA 1968 -osa 2
Pagen uuden yhtyeen “tulikaste” oli lyhyt ja hyvin intensiivinen Skandinavian kiertue, jolla he soittivat enimmäkseen tulevan Led Zeppelin I albumin kappaleita. He olivat ehtineet harjoitella uusia biisejä Lontoossa (mahdollisesti) vain 15 tuntia ennen kiertueelle lähtöä! 11 päivän minikiertueen (7. -17.9.68)  yhdeksän toteutunutta keikkaa jakautui siten että  Tanskassa tuleva Led Zeppelin, joka edelleen kulki keikkamainoksissa nimellä Yardbirds, soitti viisi keikkaa ja Ruotsissa neljä (viides eli viimeinen keikka peruttiin). Setit olivat varsin lyhyitä eli vain 30-45minuuttia ja siksi uusi bändi kiertueen toisena päivänä (8.9.68) onnistui soittamaan peräti kolme keikkaa!

Ensimmäinen keikka on kuitenkin aina ensimmäinen eli siitä on kirjoitettu eniten.  Gladsaxen teiniklubi, jossa tuo keikka soitettiin, on saanut vuosien varrella siitä niin paljon kyselyjä  että he tekivät aiheesta nettisivut.  Sinne on yritetty koota kaikki olemassa oleva informaatio Zeppelinin  debyyttikeikasta:

http://www.teenclubs.dk/

Harri Huhtanen 2020     

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s