TASAVALLAN PRESIDENTTI -osa 1

tasavallan presidentti 2020

Vaikka 1970-luvulla Suomessa oli kymmeniä proge-bändejä, vaikuttaa nyt 2020 luvulla ilmeiseltä että vain kaksi niistä säilyttää paikkansa kansakunnan muistissa vielä 100 vuoden kuluttuakin.   Kenellekään rockin harrastajalle ei liene yllätys että nämä bändit ovat Wigwam ja Tasavallan Presidentti.

 Vuonna 1969 perustettu Tasavallan Presidentti lopetti toimintansa 1974, mutta on sen jälkeen tunnustellut comeback-mahdollisuutta 1980-, 1990-, 2000- ja 2010-luvuilla. Keikkoja tällä 46 vuotta sitten lopettaneella bändillä on vuoden 1974 jälkeen ollut kovin vähän. Vaikka bändin toiminta on hiipunut ei se ole koskaan kokonaan loppunut.  Tästä hyvänä todisteena ovat bändin Facebook-sivut, joita bändi  päivittää kiitettävän ahkerasti.

Bändin viimeisin keikka tehtiin Korona -tilanteen vuoksi netissä Perjantaina 21.8.2020. Ikävää oli se, että keikkaa pääsivät netissä seuraamaan vain HS:n tilaajat. Keikka on edelleen nähtävillä HS:n sivuilla jos on tilaaja. En tiedä mitä HS maksoi yksinoikeudesta tähän keikkaan, mutta onhan siinä vähän “kiusaamisen” makua että pääsee katsomaan keikkaa vain jos on jonkin lehden tilaaja.

Perjantain keikka oli hyvä, sillä alkuperäisjäsenten lisäksi bändin vahvistuksena oli peräti neljä nuorta muuusikkoa jotka hoitavat osuutensa kiitettävän hyvin.  Lauluosuudet hoiti Wigwam -mies Jukka Gustavson , koska alkuperäiset solistit Frank Robson ja Eero Raittinen  eivät terveydellisistä syistä päässeet paikalle. Keikkaa mainostettiin “jäähyväiskeikkana”, mutta bändin aikaisemman historian tuntien en tässä vaiheessa suostu uskomaan että kyseessä olisi ollut Tasavallan Presidentin viimeinen keikka.

Harri Huhtanen 2020

       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s