PETER GREEN IN LIMBO! -osa 2

Ote Daily Expressin virheellisestä artikkelista 27.1.1977

Vuodet 1972-76 Peter Green vietti hyvin ajelehtivaa elämää. Hän asui tuttujen ja puolituttujen luona, matkusteli ja teki erilaisia hanttihommia. Uusia levyjä ei syntynyt, vaikka vuonna 1970 kun hän erosi Fleetwood Macista oli hänellä vielä suuria suunnitelmia joko uudesta bändistä tai soololevyjen sarjasta.  Peter Green halusi pois julkisuudesta, sillä jo vuonna 1970 hän oli alkanut pitää rockbisnestä “likaisena”. Hän ajatteli että rojaltit jotka hän sai vanhoista levytyksistään olivat jotenkin likaista rahaa jota hänen ei kuulunut vastaanottaa tai ainakin ne piti jakaa hyväntekeväisyyteen.  Ja sen hän tekikin.  Green sai tiettävästi ainakin 30 000 puntaa (nykyrahaksi muutettuna summa on yli 200 000 puntaa!) vuodessa rojalteja Fleetwood Mac -levytyksistä ja noista rahoista hän aina valtaosan antoi pois. Tämä hyväntekeväisyys kulminoitui lopulta omituiseen välikohtaukseen joka jälleen kerran nosti Peter Greenin otsikoihin. Se mitä lehdissä kirjoitettiin ei kuitenkaan ollut täysin totta, mutta se riitti vahvistamaan Peter Greenin legendaa, vaikka hän ei olisi halunnut sellaista julkisuutta.

27.tammikuuta 1977 johtava englantilainen päivälehti Daily Express raportoi näistä tapahtumista varsin harhaanjohtavasti:

“Peter Greenbaum, Fleetwood Macin entinen pääkitaristi on pidätetty liittyen riitaan, joka koski 30 000 puntaa jota hän ei halunnut…Green yritti niin epätoivoisesti estää rahatoimitukset että hänet jouduttiin pidättämään kirjanpitäjä Clifford Adamsin toimistossa Paddingtonissa…”

Uutisessa on paljon asiavirheitä. Clifford Adams ei ollut Greenin kirjanpitäjä vaan David Simmons. Green ei mennyt kirjanpitäjänsä toimistoon, vaan ilmeisesti riita Adamsin kanssa käytiin puhelimitse ja uhkailut, jos niitä oli, olivat verbaalisia. Greeniä ei pidätetty toimistolla vaan hänen tyttökaverinsa luona. Vääristelevä uutinen jatkuu näin:

“Green myönsi että hänellä oli 22 kaliberin luvaton kivääri kirjanpitäjän luona. Hän kiistää halunneensa vahingoittaa Adamsin toimistoa ja mitään todisteita siitä ei myöskään esitetty…”

Virheellinen uutinen synnytti kuitenkin legendan, tarina lähti kiertämään lehdissä ja kaikki uskoivat että juttu oli totta. 1990-luvulla Peter Green kuitenkin kertoi Martin Celminsille mitä hänen muistikuviensa mukaan oli oikeasti tapahtunut.  Hän oli palannut Kanadasta ja oli viimeisillä rahoillaan ostanut hetken mielenjohteesta kiväärin, mutta oli jättänyt sen vanhempiensa luokse. Hän oli soittanut managerilleen ja heille oli tullut riitaa jostain. Hän oli ehkä tässä vaiheessa maininnut hankkineensa kiväärin, mutta se ei ollut edes hänen hallussaan eikä hän suinkaan mennyt kirjanpitäjän toimistoon, jossa pidätys lehtijutun mukaan tapahtui.  Sen sijaan hän oli mennyt tyttöystävänsä Bettyn luokse ja aika pian sen jälkeen ovelle koputettiin ja siellä oli poliisi, joka pidätti hänet. Pidätyksen syyksi ilmoitettiin se, että hän oli käyttäytynyt uhkaavasti Davisia ja Simmonsia kohtaan!

Peter Green oli siis saavuttanut uransa pohjakosketuksen. Hän joutui oikeuteen managerinsa ja kirjanpitäjänsä uhkailemisesta. Väitettiin jopa että hän oli uhannut heitä aseellisesti mikä ei siis pitänyt paikkaansa, vaan jos uhkaus oli esitetty oli se ollut pelkästään verbaalinen.         

Harri Huhtanen 2020       

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s