Vinyl Music Lauttasaari, Helsinki


33 Vinyl Music Lauttasaari, Helsinki


Itälahdenkatu 20, Helsinki
Puh. 0400-303300

https://www.vinylmusicwebshop.com/
facebook.com/VinylMusic-370030053787109/

Avoinna: Ke 12-18 ja La 11-15

Tarkastuspäivämäärä  La 8.2.2020

Näinä kovina aikoina ei ole aina kovin helppoa pysyä muuttuvien ja muuttavien vinyylidivarien kelkassa.  Vähän ennen Koronan rantautumista Suomeen vierailin Helsingin Lauttasaaren Vinyl Music -nimisessä vinyylidivarissa. Heidän toimitilansa oli silloin osoitteessa Melkonkatu 18, jonne he olivat muuttaneet toisesta Lauttasaaren osoitteesta. Nyt kun vihdoinkin kirjoitan tätä arviota vuoden takaisesta käynnistäni liikkeessä saankin huomata että he ovat jälleen muuttaneet!  Uusi toimipiste sijaitsee toki edelleen Lauttasaaressa, mutta nyt osoitteessa Itälahdenkatu 20.  Paljon muutakin heidän toiminnassaan on muuttunut Korona-vuoden aikana. Vielä vuosi sitten yrityksellä oli kivjalkaliike myös aivan Helsingin sydämessä, Senaatintorin alalaidassa, osoitteessa Sofiankatu 8. Oletan että se oli  juuri Korona, joka pakotti sulkemaan tämän toimipisteen. Liikkeen Facebook-sivuillakin päivitykset loppuivat heinäkuuhun 2020 mikä ei yleensä lupaa hyvää. Marraskuussa ilmoitettiin kuitenkin uuden liiketilan avaamisesta ja myös nettisivuilla myynti jatkuu.

Vinyl Music mainostaa että heillä on myynnissä yli 50 000 vinyylilevyä!  Jos ja kun tämä pitää paikkansa, on liikkeellä koko Suomen suurin käytettyjen levyjen varasto. Melkonkadun suuressa liikehuoneistossa alkoi uskoa väitettä 50 000 vinyylin varastosta, sillä itse liikkeessäkin oli arvioni mukaan esillä yli 10 000 vinyylilevyä. Aluksi ajattelin tulleeni harvinaisten vinyylien metsästäjän “taivaaseen”, mutta aika nopeasti hyllyjä selatessa alkoi paljastua, että totuus oli jotain ihan muuta, sillä hyllyissä oli valtavan paljon samoja levyjä. Joitain samoja albumeja saattoi löytyä jopa 10 kappaletta, siis aivan samaa painostakin!  Sellaiseen en aikaisemmin ollut käytettyjen levyjen kohdalla törmännyt. Toinen ikävä asia oli kokoelmien epätasaisuus. Siellä oli varmaan satoja ellei peräti tuhansia 0-1 euron levyjä. 0 euron levyllä tarkoitan erilaisia kokoelmia, iskelmälevyjä jne. joita kukaan ei enää suostu ostamaan ja joita monet divarit eivät siksi suostu myöskään vastaanottomaan myyntiin. Euron levyllä taas tarkoitan levyä, jonka joku saattaa ostaa huvikseen tai uteliaisuuttaan, mutta joka on kuitenkin sellaisen artistin tekemä jota kukaan ei enää keräile tai diggaile.  Onneksi tunnin etsimisen jälkeen alkoi löytyä näistä valtavista laareista myös mielenkiintoisia löytöjäkin. Erityisesti siellä oli pieni määrä 1950- lopussa ja 1960-luvun alussa tehtyjä Amerikkalaisia folk-levyjä, joita en ollut missään muualla nähnyt myynnissä.  Ostin myös pari 10CC -yhtyeen levyä sekä sellaisen useamman LP:n Tina Turner– vinyyliboksin jota en ollut aikaisemmin nähnyt.  Muistaakseni valitsemiani levyjä oli yhteensä 10 kpl ja silti lasku niistä oli vain 50 euroa!  Taisin saada myös ihan kivan alennuksen, vaikka levyjen hinnat jo lähtökohtaisesti olivat matalia. Tässä taas oli yksi liikkeen selvistä vahvuuksista, pyyntihinnat oli pidetty kurissa ja kuluttajaystävällisinä.  Mutta liikkeenharjoittajan kannalta huolestuttava seikka oli luonnollisesti se, että vaikka ei eletty vielä Korona-rajoitusten aikaa ja vaikka fyysinen toimipiste oli auki vain kahtena päivänä viikossa kävi paikalla sen runsaan tunnin aikana, jonka siellä vietin, vain muutama muu asiakas, joista toinen ei ostanut mitään ja toinen taisi pitkän jahkailun ja tinkimisen jälkeen ostaa pari levyä. Jos tilanne jatkuu tällaisena niin on hyvin suuri vaara, että tämäkin liike muuttuu vähitellen pelkäksi nettimyyntiliikkeeksi mikä tietysti on tällaiselle kivijalkakauppoja arvostavalle keräilijälle ikävä asia.  

Pisteytys:
Tuotevalikoima 1 (max 2)
Tuotteiden hinta‑laatusuhde 1,5 (max 2)
Tuotteiden asettelu, liiketilan yleinen viihtyisyys / toimivuus 0,75 (max 1)                          

Henkilökunnan palveluasenne 0,75 (max 1)

Kokonaispisteet: 4 / 6.    Sanallinen arvio: HYVÄ   

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s