THE ALLMAN BROTHERS BAND (1969-2014)

The Allman Brothers oli hieno amerikkalainen  bändi, joka oli jo toiminta-aikanaan (1969-2014) erittäin suosittu ja arvostettu USA:ssa. Myös Euroopassa bändi noteerattiin, mutta jäi täällä ehkä vähemmälle huomiolle kuin kotimaassaan. Bändin uralla mahtuu suuria menestyksiä ja valtavia tragedioita. Suurin tragediosta on varmaan se, että bändin superlahjakas kitaristi Duane Allman kuoli jo bändin uran alkuaikoina  vuonna 1971 eli vain 24-vuotiaana. Ironista on sekin, että Duane oli juuri saanut päätökseen vieroitushoitonsa ja oli raitistuneena menossa ystävänsä luokse moottoripyörällään kun hän törmäsi rekka-autoon 29.lokakuuta 1971. Kosketinsoittimista bändissä vastannut veli, Gregg Allman eli 46 vuotta Duannen kuoleman jälkeen.  Gregg alkoi sairastella 2000-luvulla ja niinpä bändi päätti lopettaa toimintansa vuonna 2014. Gregg kuoli maksasyöpään vuonna 2017 ja nyt kun molemmat Allman -veljekset ovat kuolleet on tärkeää ettei bändi jatka enää alkuperäisellä nimellään.  Bändi teki kuitenkin erityisesti vuosina 1969-1972 niin hienoja biisejä, että varmaan tämä musiikkillinen perintö jatkuu cover-bändien toimesta. Allman Brothers Band oli aikaan vahvimmillaan livenä ja siksi on hienoa, että vuonna 1971  julkaistiin 2LP Live At The Fillmore East. Erityisesti kriitikkojen arvostus tätä upeaa levyä kohtaan on vuosi vuodelta kasvannut. Independet -lehti meni jopa niin pitkälle että väitti levyä kaikkien aikojen parhaaksi rock live-albumiksi!  En tiedä onko tuo jo liioittelua, mutta sanotaan vaikka niin että tuo Allmanien live-levy pääsee kyllä kaikkien aikojen viiden parhaan live-levyn joukkoon.

Harri Huhtanen 2021              

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s