THE BEATLES: GET BACK -dokumenttielokuva 2021 ! – osa 6

Get Back, Part 1 (157min.)  -osa 5

Peter Jackson on yksi 2000-luvun tunnetuimpia ja arvostetuimpia elokuvaohjaajia.

Youtubesta löytyy jo useampia mielenkiintoisia Beatles -asiantuntijoiden haastatteluja viime viikonloppuna ensi kertaa julkisesti esitetyn Get Back -dokumentin sisällöstä. Ylivoimaisesti kiinnostavin näistä oli elokuvan ohjaajan, uusi-seelantilaisen  Peter Jacksonin 15 minuutin haastattelu, jossa hän  kertoi ensimmäisestä tapaamisestaan Paul McCartneyn kanssa. Kun Jackson oli kertonut Paulille saaneensa käyttöönsä kaikki alkuperäiset Let It Be -projektin kuvanauhat oli tämä aluksi ollut vähän tyrmistynyt ja epäluuloinen. Paul ei ollut nähnyt alkuperäisiä kuvanauhoja vuosikymmeniin ja hänen muistikuviaan hallitsi alkuperäinen Let It Be-elokuva, jossa tuo ajanjakso kuvataan hyvin riitaisana. Paul oli kuitenkin rauhoittunut ja kiinnostunut kovasti uudesta projektista kun Jackson oli kertonut että kuvanauhoilla oli kymmeniä tunteja hyviä hetkiä, vitsailua ja hauskanpitoa ja vain vähän riitelyä ja huonoja fiiliksiä.

Jackson paljasti toimittajalle myös että koko projektiin kului häneltä 4 vuotta eli pidempi aika kuin mitä hän oli käyttänyt aikaisempiin menestyselokuviinsa. Dokumentin ensimmäinen raakaversio oli peräti 18 tunnin kestoinen ja siitä Jackson sitten lähti karsimaan aineistoa, kunnes oli jäljellä enää 6 tunnin kestoinen versio. Jackson totesi, että sitä ei voinut sen jälkeen enää lyhyentää ilman että historiallisille tapahtumille olisi tehty vääryyttä.  Se mitä haastattelussa ei kerrottu oli miksi lopullinen dokumentti oli kuitenkin 8 tunnin kestoinen, vaikka Jackson puhuu haastattelussa 6 tunnin dokumentista. Onko siis niin että elokuvateattereissa ja DVD:llä tullaan näkemään  vain tuo 6 tunnin versio ja ainoastaan Disney plus-kanavalla tuo 2 tuntia pidempi versio?  Aika näyttää. Tässä vaiheessa ei ole edes tiedossa milloin dokumentti tulee DVD / Blu-Ray -jakeluun. Tällä hetkellä Get Back -dokumentin voi nähdä vain Disney plussalla.          

Harri Huhtanen 2021

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s