IT’S A BEAUTIFUL DAY

Alkuperäisessä IABD:ssä oli 6 jäsentä, joista vain 2 on enää mukana nykyisessä IABD:ssä. Hieman hämäävästi nykyisessä bändissä esiintyvä Linda LaFlamme on eri henkilö kuin tämän kuvan alkuperäinen Linda (joka oli Davidin ensimmäinen vaimo). Uudessa bändissä esiintyvä Linda on Davidin toinen vaimo, joka käyttää samaa taitelijanimeä kuin ensimmäinen Linda.

Amerikkalaisen It’s A Beautiful Day (IABD) -yhtyeen johtohahmo David LaFlamme on nykyään jo 80-vuotias, mutta hän jatkaa uraansa edelleen vuonna 1967 perustamansa bändin nimissä. IABD lienee melko tuntematon Suomessa, koska tietääkseni bändi ei ole koskaan esiintynyt Suomessa. LaFlamme perusti bändin San Franciscossa “rakkauden kesänä” 1967. Sitä ennen hän oli soittanut jo vuosikausia paikallisissa bändeissä. LaFlammen rakkain soitin on viulu jota hän oppi soittamaan jo 5-vuotiaana.  Kuten niin monilla 1960-luvun jälkipuoliskolla perustetuilla bändeillä jäi IABD:n tuottelias ura varsin lyhyeksi, koska LaFlamme erosi bändistä jo 1972. IABD julkaisi vielä yhden levyn ilman häntä, mutta varsin nopeasti he ymmärsivät että ilman LaFlammea ei ollut IABD:tä. Kaikkiaan alkuperäinen bändi ehti julkaista vain kolme studioalbumia ja yhden live-levyn. Erityisen hieno on bändin vuonna 1969 julkaisema debyyttilevy, jonka nimi on ajan tyylin mukaisesti sama kuin bändin nimi eli  It’s A Beautiful Day.   

IABD:n musiikki on sekoitus psykedeliaa, folkkia, jazzia, klassista ja perusrokkia. Eli tavallaan IABD voidaan luokitella proge-bändiksi ja kuten niin monien proge-bändien kohdalla on tapahtunut, IABD:n reunion ajoittuu 1990-luvun loppupuolelle, jolloin proge alkoi taas nousta suosioon.  Vuosina 1973-1996 LaFlamme ehti julkaista joitain soololevyjä, mutta ne eivät saavuttaneet samanlaista suosiota kuin IABD:n alkuperäiset levyt ja ehkä siksi LaFlamme päätti koota bändin uudestaan. Alkuperäisestä bändistä LaFlammen mukaan tuli vain  Val Fuentes (rummut). Pattie Santos (laulu)  oli kuollut vuonna 1989 ja Fred Webb (kosketinsoittimet) vuonna 1990. Loput alkuperäisjäsenet ovat edelleen tiettävästi hengissä, mutta en tiedä kutsuttiinko heitä uuteen kokoonpanoon.  IABD:n keikoista vuosina 1997-2022 on aika huonosti tietoja saatavilla.  Setlist FM:n  mukaan he olisivat keikkailleet 2000-luvulla vain harvakseen, lähinnä USA:ssa ja Englannissa.  En myöskään löytänyt mistään sellaista tietoa että bändi olisi enää reunionin jälkeen julkaissut uusia levyjä. Kokoelmia vanhoista levytyksistä on toki ilmestynyt.  

Harri Huhtanen 2022           

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s