Nick Mason’s Saucerful Of Secrets Kulttuuritalolla 19.5.2022! – osa 2

Basisti Guy Pratt ja kitaristi Gary Kemp vauhdissa Kultturitalon lavalla 19.5.22!

Koska Mason on ehtinyt soittaa bändinsä kanssa jo noin 100 keikkaa niin oli lupa odottaa hyvää keikkaa. Sen todella saimme! Joku voisi ajatella, että on vaikea yhdistää Syd Barrettin “keijukaismusiikkia” alkuvaiheen Pink Floydin avantgardistisiin ja pitkiin instrumentaalikappaleisiin. Mutta yleisön ja bändin reaktioista päätellen tällainenkin kokonaisuus kyllä toimii! SOS-bändin miehet selvästi nauttivat erityisesti Sydin kappaleiden esittämisestä.  Yhdessä vaiheessa kitaristi Gary Kemp mainosti omaa podcastiaan, jossa hän haastattelee rocktähtiä. Sitten hän kysyi yleisöltä mikä on ollut paras esitys. Hän tarkoitti siis tuota podcastia, mutta joku yleisöstä luuli että kysyttiin konsertin toistaiseksi parasta kappaletta ja niinpä kaveri huusi Vegetable Man !  Se on Syd Barrettin julkaisematon kappale jonka SOS -bändi oli hetkeä aikaisemmin esittänyt. Vaikka tämä ei ollut mikään äänestys vaan yksittäinen huuto vaikutti siltä että Kulttuuritalon yleisö diggasi kovasti myös Sydin kappaleita, vaikka niissä on yksinkertaisempi rakenne ja niissä bändi ei oikeastaan päässyt näyttämään laadukasta intrumentaali -työskentelyään, joka todentui paremmin pitkissä PF -kappaleissa. Erityisen iloinen olin äänentoistosta. En muista koskaan kuulleeni Kulttuuritalolla niin  hienosti toteutettuja soundeja. Bändin miksaaja todella osasi asiansa ja ilmeisesti SOS-bändillä on käytössään State Of Art -laitteisto. Vanhan hifistin korvaan erityisesti pidemmät instrumentaalikappaleet kuulostivat  todella upeilta!            

Text & photo: Harri Huhtanen 2022

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s