UNOHDETUT LEVYT -osa 7

Man: Maximum Darkness’  (1975)

2000-luvulla Maximum Darkness’ista on julkaistu CD-painos jossa on mukana kaksi hienoa live-esitystä toisesta konsertista. Tämä levy on helpommin saatavissa kuin alkuperäinen vinyyli ja tätä voin suositella.

Vaikka Man oli Suomessa 1970-luvun puolivälissä niin suosittu että pystyi tekemään 12 keikan kiertueen niin ilmeisesti noiden keikkojen yleisö ei enää harrasta rokkia tai on liian passiivisia kirjoittaakseen muistoistaan ja niinpä Suomen kiertuetta edeltävänä  vuonna julkaistusta loistavasta Man-levystä Maximum Darkness’ (1975)  ei ole olemassa suomenkielistä Wikipedia-artikkelia. No onneksi on edes englanninkielinen. Bändin voimahahmot Micky Jones (k. 2010) ja Deke Leonard (k. 2017) ovat todella liekeissä tässä Lontoon Roundhousen konsertissa. Roundhouse rakennettiin jo 1800-luvun puolivälissä veturitalliksi, mutta 1960-luvulla sitä alettiin käyttää konserttipaikkana ja siellä on esiintynyt monia rockmaailman legendaariasia hahmoja ja haluan lukea tämän Manin konsertin samaan legendaaristen keikkojen katraaseen. Tuntuu hölmöltä että kirjoitan tätä juttua nyt unohdettujen levyjen kategoriassa, koska tämän levyn pitäisi kuulua jokaisen rockin harrastajan peruskokoelmiin, niin hyvä tämä levy on!   Pitäisikö perustaa “Finnish Man Revival Society” jotta saataisiin jotain oikeutta tähän epäkohtaan että edesmenneen legendaarisen rocktoimittaja Waldemar Walleniuksen yksi suosikkibändi on vaipumassa kokonaan unholaan täällä perä-pohjolassa? Edes Kulttuuritalo ei ollut tänä vuonna loppuunmyyty vaikka siellä soitti samassa pitkässä konsertissa kolme legendaarista rockbändiä eli Soft Machine, Man ja Colosseum. Jim Morrison lauloi jo vuonna 1970 että “Rock Is Dead” . Toivottavasti hän ei ollut  oikeassa, vaikka alkaa vaikuttaa siltä että rockmusiikki ei ole se mitä valtaosa nykynuorisosta haluaa kuulla.  

Harri Huhtanen 2022              

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s