Rock Theatre plays Genesis -osa 14

Turun Linnateatterin konsertti 28.1.2023 -osa 1

Sähköpostiini tuli joitain päiviä ennen konserttia ilmoitus, jossa kehoitettiin tulemaan paikan päälle hyvissä ajoin koska konsertti oli lähes loppuunmyyty. Ilmoitettiin, että ovet avautuvat klo 18 ja keikka alkaa klo 19. Viimeksi olin ollut Linnateatterissa Andy McCoyn konsertissa ja silloin tilaa katsomossa oli kyllä oikein hyvin ja koska muistin miten vuonna 2020 Loimaan ”Kanalassa” RT:n konserttiin tuli vain 50 kuulijaa, niin epäilin vähän oliko koko sähköposti suunnattu lipun ostaneille vain kaljamyynnin fasilitoimiseksi. No, kuuliaisena kansalaisena ja kuluttajana menin kuitenkin paikan päälle vähän ennen ovien avautumista ja kohtasin uudenlaisen, oudon ilmiön: ovien edessä oli jonoa! Tämä oli jo kolmas RT-keikkani minkä sanoisin olevan aika hyvä suoritus ottaen huomioon että viime vuonnakin bändi teki vain 8 keikkaa. Turun keikka oli jo kahdesti peruutettu ilmeisesti Koronasta johtuvista syistä. Nyt oli vuorossa kolmas kerta, joka siis toteutuisi.320-paikkainen Ravintolasali täyttyi vauhdilla ja kaikesta aisti että tulossa oli hyvä konsertti-ilta. Kuulijat olivat pääsääntöisesti ikähaarukassa 35-65v. Tosin tuskin kovin moni heistä oli kuullut Genesistä bändin alkuaikoina, sillä bändin alkuaikojen levyjen ilmestymisestä oli kulunut jo yli 50 vuotta. Minullekin Genesis tuli tutuksi vasta vuonna 1978 asuessani Turun Ylioppilaskylässä. Muistaakseni eräs sen aikainen tuttuni, joka oli jo silloin kova Genesis-fani äänitti minulle bändin alkuaikojen levyt ja pyysi perehtymään niihin. Perehdyin ja ihastuin!  Siitä saakka olen diggaillut Genesistä ja diggaan yhä edelleen. Miksi?  Koska he tekivät alkuaikoina kerrassaan ylittämättömiä progekappaleita. Siksi myös RT niitä esittää vuodesta toiseen, vaikkei myyntilistoille pääsekään. Sitä nimitetään intohimoksi musiikkiin.   

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s