Mike Oldfield: Crises 1983 – johdanto

Oldfieldin superhittiä Moonlight Shadow on katsottu Youtubessa jo yli 89 miljoonaa kertaa!

Toukokuussa 1983 ilmestynyt Crises on Oldfieldin 1980-luvun parhaiten menestynyt albumi. Se nousi listaykköseksi Saksassa, Norjassa ja Ruotsissa. Itävallassa ja Hollannissa Crises nousi listalla kakkossijalle. Englannissakin sijaluku oli hyvä eli kuudes. Yleensä Oldfieldin levyt ovat myyneet parhaiten Englannissa, mutta Crises oli poikkeus, sillä se saavutti suuremman menestyksen Saksassa jossa sitä myytiin yli 500 000 kappaletta. Samaten vuoden lopussa levy oli edelleen Saksan listalla sijaluvulla 3. Crises on laadukas levy, mutta varmaan eniten myyntiä siivitti Oldfieldin kaikkien aikojen suurin singlehitti Moonlight Shadow  jonka lauloi legendaarinen Maggie Reilly.  Se kappale oli suuri hitti ympäri Eurooppaa ja eri maiden radiot soittivat sitä ahkeraan mukaan lukien Suomen radio, jossa sitä kuuli 1980-luvulla lähes päivittäin.     

Harri Huhtanen 2023

Advertisement

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s